Høgskoledirektøren avviser kritikk

Høgskoledirektør Åsulv Frøysnes slår tilbake mot statssekretær Kyrre Lekve. - Vi har ikke blitt forespurt om å stramme inn semestrene.
Mandag, 19 april, 2010 - 11:51


11-måneders studiestøtte er fortsatt bare tomme løfter fra regjeringpartienes side. Statssekretær ved Kunnskapsdepartementet, Kyrre Lekve, mener at mye av problemet ligger i at studiestedene strekker ut semestrene.

Ikke enig i kritikk

Høgskoledirektør Åsulv Frøysnes slår tilbake mot statssekretærens kritikk.

– Vi har ikke fått noen konkret beskjed om å stramme inn semstrene, heller tvert om. Da regjeringens nye skolereform, Kunnskapsløftet, trådde i kraft i 2006 ble skoleåret utvidet til 40 uker, sier han.

Utvidelsen av skoleåret har resultert i at eksamener blir avviklet senere på våren en tidligere. Flere studenter er derfor avhengig av å jobbe ved siden av eksamensforberedelsene for å kunne dekke de faste utgiftene i juni. Høgskoledirektøren er enig i at dette ikke er en gunstig situasjon, og at det vil kunne gå utover resultatene.

Les også: Nedprioriterer juni-stipend

Studenter til distriktene

Frøysnes mener at regjeringen driver en distriktsbasert skolepolitikk.

–  Bokostnadene i disktriktene er vesentlig lavere enn i de største byene i Norge. Slik stipendordningen er i dag kan det se ut som de er rettet mot å få flest mulig studenter til de mindre studiestedene. Det er et faktum at studenter som velger å studere i Oslo må ha en jobb ved siden av for å overleve, sier høgskoledirektøren.