Kildesorterer ikke lenger

Det er viktig for miljøet at vi kildesorterer. Er studener ved Høgskolen interresserte i å sortere?
Tirsdag, 29 oktober, 2013 - 15:04


Renovasjonsetaten i Oslo kommune opplyser om at alle husstander i kommunen kan kildesortere matavfall i plastemballasje. Kildesorteringssystemet skal bidra til reduserte klimautslipp, bedre lokal luftkvalitet og gjenvinning av de verdifulle ressursene som finnes i kildesortert avfall. Hvor mye bryr studenter på Høgskolen seg om dette?

Andreas Beito, 29 år fra Oslo, forteller at han brukte å sortere søpla da han bodde i Oslo, men at han nå bare sorterer glass, restavfall og papir i nåværende bosted i Lørenskog. Videre ser han på kildesortering som en omstillingssak.

- Det er snakk om at de grønne og blåe sorteringsposene kommer til Lørenskog etterhvert. Kildesortering er noe jeg vet er viktig og hjelper til bærekraftig utvikling. Jeg tenker mange dropper sorteringen fordi søpla tar mye plass i hjemmet. Selv er jeg for bærekraftig utvikling, sier Beito.

Det er videre delte meninger om kildesortering.

kristine.jpgKristine Strømmesen, 24 år fra Oslo

- Jeg kildesorterer. Det er noe jeg alltid har gjort, med tanke på følgene for å ikke sortere. Det er helt uproblematisk.

 

 

 

 

kristian.jpgKristian Fredriksen, 22 år fra Drammen

- Jeg kildesorterer ikke der jeg bor nå. Jeg synes det er lettvint å bare slenge alt i én pose. Jeg tenker over følgene for å ikke sortere, men når det går fort i hverdagen er det lettvint å slenge alt i samme pose.

 

 

 

henrik.jpgHenrik Ljosland Waale, 19 år fra Notodden

- Jeg har ikke plass til flere søppelkasser der jeg bor, og vil ikke ha søppelposer løst på gulvet. Derfor kildesorterer ikke jeg. Jeg tenker heller ikke noe særlig over følgene for det. Det går greit for oss som bor i hjemmet, og vi er komfortable med å ikke sortere søpla. Vi ser på kildesortering som en prioritetssak, og vi hadde kildesortert om det var plass.

 

 

monica.jpgMonica Bargel, 22 år fra Trondheim

- Kildesorteringen går i form av restavfall, papp og papir, samt klart og farget glass, hos meg. Dette gjøres ved å gå til sorteringsdunkene der jeg bor. Slik sett tenker jeg at jeg gjør en god gjerning.