Studentradio 24 timer i døgnet

Radio Nova drives på frivillig basis av studenter i Oslo. Her sendes programmer for enhver interesse 66 timer i uka – enn så lenge. Når Radio Nova blir digital kan du høre så mye du vil.
Torsdag, 21 november, 2013 - 15:27


1. desember går Radio Nova fra analog til digital, og sendes på DAB-radio.

– Nå blir det radio 24/7, 168 timer i uka. Det er 102 timer mer enn vi har nå, det, sier ansvarlig redaktør Erlend Buflaten.

Engasjerte studenter

168 timer i uka er mye tid, men å finne nok stoff vil ikke bli den største utfordringen, mener Buflaten og daglig leder Solveig Skår.

– Den største utfordringen vil bli å finne nok folk. Enten må de vi har jobbe mer, eller så må vi få inn fler, forteller Skår.

Men Radio Novas ansatte er engasjerte studenter som gjerne vil jobbe mer. Elisabeth Bergskaug er journaliststudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og har ikke noe imot mer tid på jobb.

Elisabeth og IngvildElisabeth Bergskaug (t.v.) og Ingvild Fjelltveit ønsker seg mer tid på lufta. Foto: Mia Emilie Fagereng–  Jeg håper alle kan få mer tid på lufta, det åpner mange muligheter for kreativitet, sier Bergskaug.

Anerkjennelse med egen Nova-kanal

Ingvild Fjelltveit er også journaliststudent og ansatt i Radio Nova. Hun er veldig fornøyd med utviklingen.

– Jeg vil si det er fin anerkjennelse på at det er en egen radiokanal. En ren Nova-kanal tror jeg vil nå ut til flere.

Den nye teknologien vil gi bedre kvalitet og mulighet til å legge inn mye mer innhold, som vil komme studentene til gode. Skår og Buflaten mener folk bør kjøpe DAB-radio, og gi Radio Nova en sjanse.

– Vi skal ikke fylle tiden med musikk, men med innholdsrike programmer. Vi sitter ikke her og snakker om radio, vi produserer faktisk noe, sier Skår.

 

Emneord: