Kaster lys over Sognsvann

Høsten 2015 blir det anlagt lysløype rundt Sognsvann i Oslo.
Mandag, 17 november, 2014 - 14:30


Lysløype rundt Sognsvann kommer med i Oslo Byråds budsjett for 2015 da Tove Reistads stiftelse donerer 6,8 millioner kroner. Stiftelsen har som formål å bidra til friluftsliv i Oslo-marka.

Skiforeningen er svært fornøyd med vedtaket.

– Vi i Skiforeningen har lenge ønsket lys rundt Sognsvann. Sognsvann er et av Norges mest brukte friluftsområder, og lys rundt vannet vil gjøre området mer tilgjengelig for folk både på vinterstid og sommerstid, sier Emilie Norskar, kommunikasjonssjef i Skiforeningen.

Et tiltak for alle

Like ved Sognsvann ligger Norges Idrettshøyskole (NIH). Flere av idrettslinjene benytter seg av Sognsvann og de omkringliggende områdene av Oslo-marka, spesielt orientering og langrenn. Linn Engdal Lysvik studerer master i coaching og idrettspsykologi ved NIH, og hun er positiv til den kommende lysløypa.

– Lys rundt Sognsvann vil gjøre området tryggere og mer brukbart på kveldstid. Vannet blir allerede mye brukt, både av organiserte idrettsforeninger og folk flest. I tillegg er Sognsvann et vanlig utgangspunkt for turer lenger inn i Oslo-marka, forteller Lysvik.

Ferdig høsten 2015

Arbeidet utføres i regi av Bymiljøetaten i Oslo, og de har engasjert Veilyskompetanse AS til å utarbeide et forprosjekt for belysningsanlegget.

– Vi håper at lysløypa vil stå ferdig høsten 2015, sier Bymiljøetaten.

Det er forventet at lysløypa vil koste omtrent 6 millioner.

Emneord: