Endelig optimalt treningsanlegg

I andreetasje av en kontorbygning i et næringsområde på Tveita finner man Norges første innendørsanlegg for cricket.
Onsdag, 18 februar, 2015 - 16:08


– Det er veldig stort, kanskje det aller største som har skjedd for cricketen i Norge, forteller idrettsleder i Norges Cricketforbund Shahzad Sheikh.

Torsdag 12.januar åpnet cricketanlegget. Endelig kan de norske cricketutøverne trene under optimale forhold.

– Det er bare England som har et lignende cricketanlegg som det Oslo nå har fått, legger Sheikh til.

Kan fokusere på teknikktreningLærer detaljer

Hjelpetrener på det norske cricketlandslaget, Khalid Mahmood, forteller at treningsanlegget er utstyrt med videoutstyr, en ballmaskin og et spesielt gulv, nett og bur som gjør at spillerne kan trene med hard ball innendørs.

– Fasilitetene og utstyret gir spillerne mulighet til å øve spesielt på teknikktrening, sier Mahmood.

 

 

Blir satset på

Treningsanlegget har holdt åpent i nesten én uke og hittil har tilbakemeldingene være utelukkende positive, kan Sheikh fortelle.

Det er rundt 50 lag i Oslo-området, men bare 23 av disse vil få treningstilbud i det nye treningsanlegget på Tveita. I tillegg vil de ulike aldersgruppene på det norske landslaget også benytte seg av anlegget til trening og samlinger.

Et av lagene som får tilgang til dette anlegget er det norske U15-landslaget. Onsdag hadde en liten gruppe fra dette landslaget trening, og de fire guttene som var der var veldig fornøyde med det nye treningsanlegget.

– Det er kult at de voksne satser på oss, forteller Zeeshan Bhatti (14).

Sami Warriach (16), Mohammad Abdullah Raja (15) og Fizan Bhatti (13) sier seg enige i dette. De spiller cricket for Falken Cricket Klubb.

– Det er også en fin mulighet for oss til å satse videre på sporten, legger Bhatti til.

Fremdeles mye igjenCricketballFine fasiliteter i den nye hallen. Foto: Regine Leenborg Anthonessen

Det er Norges Cricketforbund som har finansiert anlegget. De drifter det i dag sammen med andre klubber som er medlemmer av forbundet.

Sheikh forteller at anlegget har kostet omtrent 1 million kroner inkludert husleie for ett år og utgiftene for netting, teppe, ballmaskin og andre apparater.

– Det er fremdeles mye igjen, men vi har ikke råd til å kjøpe mer utstyr, derfor venter vi til neste budsjett er satt opp før vi kan oppgradere fasilitetene.

Fra de signerte leiekontrakt med gårdeier til den offisielle åpningen av anlegget tok det ca. 4 måneder. Nå håper Norges Cricketforbund og landslagstrenerne på flere anlegg og haller i Norge, og økt rekruttering til sporten.

Tags: