Går for seier i cupfinalen

- Det skjer jo hele tiden at antatt svakere motstand vinner slike kamper, hevder Sarpsborg 08-spiller Andreas Nordvik
Onsdag, 18 november, 2015 - 14:30


På søndag er det igjen klart for cupfinale på Ullevaall Stadion, der møter seriemester Rosenborg bunnlaget Sarpsborg 08.

Rosenborg har valset over all motstand i år, og har virket nesten ustoppelige med profilene Ole Selnæs og Pål André Helland i spissen.

- Vi tror det er mulig. Alt kan skje i fotball. Det skjer jo hele tiden at antatt svakere motstand vinner slike kamper. Selv om jeg må inrømme at Rosenborg har vært helt fremragende i år, sier Sarpsborg 08-spiller Andreas Nordvik

Man skal faktisk ikke lenger tilbake enn til 2012 for å finne sist gang det antatt svakeste laget vant cupefinalen. Den gang var det førstedivisjonslaget Hødd som beseiret eliteserielaget Tromsø. Derfor er det også lov for blåtrøyene fra Sarpsborg å håpe på at historien om David mot Goliat gjentar seg på søndag.

Cupen er viktig

Kjetil BergeDet kommer til å bli mange harde dueller for forsvarsbauta Berge. Foto: Flickr/Øyvind AndreassenSist gang sarpingene var i en cupfinale var helt tilbake i 1964, hvor de tapte 1-2 mot nettopp søndagens motstander, Rosenborg.

- Det betyr mye for både klubben og spillerene. Selvfølgelig blir dette en stor kamp for en klubb av vår størrelse, sier Nordvik.

Det har gått litt trått i Tippeligaen i år for Sarpsborg som endte på nedre halvdel av tabellen,  men i cupen har historien vært en helt annen.

- Jeg vil ikke si at vi har lagt mer i cupkampene enn seriekampene, men det kan jo selvfølgelig se sånn ut på resultatene våre.

For i cupen har altså Sarpsborg tatt store skalper på rekke og rad, den siste var når de vant 1-0 over Viking i semifinalen. Også i fjor gjorde de det bra i cupen og kom seg helt til semifinalen, hvor de tapte 2-5 mot Odd.

Møter gamleklubben

I fra 2007-2010 spilte faktisk Nordvik for Rosenborg. Siden har han møtt gamleklubben mange ganger med klubbene Vålerenga, Ålesund og Sarpsborg 08.

- Jeg vet ikke helt hva jeg synes om å møte gamleklubben min, men jeg har jo gjort det mange ganger tidligere. Så jeg tror det blir mer spesielt å spille min første cupfinale.

Sarpsborg 08-spiller, Andreas Nordvik og resten av laget befinner seg for tiden på treningsleir i Göteborg. Det er ventet at sarpingene vil gå inn i kampen med en forsiktig tilnærming.

- Vi har ikke bestemt oss ennå, hevder Nordvik.

Tags: