Hej då, söta bror!

Onsdag formiddag var ikke Malmö-trener Åge Hareide til stede på lagets trening. Mye tyder på at han er Danmarks nye landslagssjef.
Onsdag, 18 november, 2015 - 14:58


Danske TV 2 og avisen Politiken erfarer at Åge Hareide er mannen som tar over etter Morten Olsen. Olsen gikk av med umiddelbar virkning etter tapet mot Sverige i går kveld. Planen var å gi seg etter EM i Frankrike, men siden Danmark fikk smake Zlatan Ibrahimovics vrede i begge play off-kampene, gikk han av med umiddelbar virkning.

– Ville vært en ære

Hareide, som for tiden er trener for Malmö, uttalte i september om den eventuelle danske landslagsjobben at det ”ville vært en ære”.

– Jeg har alltid fulgt og beundret den danske fotballkulturen og talentutviklingen. Danske spillere er svært dyktige med ballen. Og Danmark har et bra landslag, sier Hareide.

På jakt etter revansj

Hareide var landslagstrener for Norge fra 2003 til 2008. Han ble arbeidsledig etter å ha gått gjennom hele 2008 uten én eneste seier. TV2s fotballekspert Jahn Ivar ”Mini” Jakobsen tror Hareide nå vil ha revansj.

– Det kan hende Åge tenker sånn at dette nå blir hans steg etter å ha suksess med Malmö noen år. Tenker man tilbake på Åges karriere med det norske landslaget, så sluttet ikke den så veldig bra. Så det er mulig at han ønsker å vise at han også kan ha suksess med et landslag, og ikke bare klubblag som han har hatt til nå, sier den tidligere landslagsspilleren til TV2.

Ikke ferdig riktig ennå

Hareide har gjort stor suksess i Sverige etter trener-comebacket i 2014. I sin første sesong med Malmö tok han seriegull med og kvalifiserte seg til Champions League. På slutten av året ble han kronet til ”årets trener” etter braksuksessen. Den påfølgende 2015-sesongen ble tyngre og Hareides Malmö endte på 5.plass, 12 poeng bak seriemester IFK Norrköping.

Før han eventuelt pakker sakene og drar over Øresundbroen skal Hareide og Malmö få bryne seg på de europeiske storhetene PSG og Real Madrid i Champions League. 

Tags: