Rekordmange norske sykkelproffer i 2016

Norsk syklist fikk ny proffkontrakt. Norsk sykkelsport fortsetter å vokse.
Onsdag, 18 november, 2015 - 14:56


Akershus-syklisten Vegard Breen har de to siste årene hatt det belgiske storlaget Lotto-Soudal som arbeidsgiver. Men laget gav han ikke ny kontrakt for 2016. 25-åringen vurderte lenge å ta et steg ned til det norske continental-laget Joker. Men i går kom bekreftelsen fra Bretagne Séché. Breen sykler for det franske profflaget i 2016.

Laget endrer navn til Fortuneo-Vital Concept i 2016 og er et såkalt Pro Continental-lag. Det vil si at det er på sykkelsportens nest høyeste nivå. Breen sitt nye lag har deltatt i Tour de France de to siste årene.

Gullalder for norsk sykkelsport

Norske syklister har vært en brennhet eksportvare de siste årene. I 2015 var det syv norske proffsyklister. Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Sondre Holst Enger, Sven Erik Bystrøm, Kristoffer Skjerping og Vegard Breen.

I 2016 blir det 12 nordmenn i sykkelsportens proffsirkus. De fem nyeste norske sykkelproffene er Odd Christian Eiking, Daniel Hoelgaard, Fredrik Strand Galta, Sindre Lunke og Vegard Stake Laengen.

– Fått øynene opp for norske ryttere

Sykkelkommentator for Eurosport Arild Eriksen sier at flere faktorer har gjort at sykkelverdenen nå ser mot Norge etter talentfulle syklister.

– De norske syklistene vi har hatt tidligere har stort sett vært veldig suksessfulle, sier Eriksen og viser til ryttere som Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

– Unge, norske syklister får god og riktig trening og bra oppfølging. De har også et godt rykte når det gjelder det å være treningsvillige når de kommer ut i profflivet. Det er ingen store primadonnaer sier Eriksen.

– Hushovd sitt prosjekt kan føre til flere proffer

Thor Hushovd jobber for tiden med å dra i gang et norsk profflag. Planen er at laget skal være klart for sykkelsportens øverste nivå, WorldTouren, til 2017. Eriksen har tro på at prosjektet kan bli en suksess.

– Jeg både tror og håper at det blir noe av. Det vil gjøre nåløyet for å bli sykkelproff enda større. Enda flere ryttere vil se på det som realistisk å kunne bli proff. Som igjen vil føre til at flere velger å satse på sykkel, sier Eriksen.

Tags: