Storkampene står i kø

Landslagspausen er over. Nå venter storoppgjørene i klubbfotballen.
Tirsdag, 17 november, 2015 - 15:02


Den siste playoff-kampen til EM i 2016 er snart over. Til helgen er det nok en gang tid for klubbfotball. Det er flere storoppgjør rundt om i Europa denne helgen. Blant annet i England, Spania og Italia.

Kan Klopp tukte ligalederen?

Manchester City topper Premier League på målforskjell foran Arsenal. Lørdag kveld får den himmelblå delen av Manchester besøk av Jürgen Klopp og hans Liverpool.

Populære Jürgen KloppFår vi se det samme gliset etter lørdagens kamp? Foto: Flickr/Thomas RodenbücherEntusiasmen var stor blant Liverpool-fansen da den karismatiske tyskeren tok over etter Brendan Rodgers i oktober. Etter syv kamper med roret har Klopp tre seire, tre uavgjort og ett tap. Men kun én av seirene er fra Premier League. Den kom riktig nok mot Chelsea på Stamford Bridge da Klopp tok sin første store skalp som Liverpool-manager.

1-2 tapet hjemme mot Crystal Palace rett før landslagspausen sørger nok for at det er et revansjesugent Liverpool som drar til Etihad Stadium.

Manchester City har vist mestertakter den siste tiden. Etter 4-1 tapet mot Tottenham i slutten av september har Manchester-laget vunnet syv av ni kamper og har scoret nesten tre mål i snitt.

– City bør vinne denne kampen

TV2s fotballekspert Simen Stamsø Møller holder Manchester City som favoritt i storkampen.

– Manchester City er det mest ballsikre laget i ligaen, og kommer helt sikkert til å ha ballen mest. Med Sergio Agüero tilbake vil de ha trusler fra alle kanter, sier Stamsø Møller. Han nevner også Raheem Sterling som han tror vil fortsette å storspillet. Den engelske unggutten vil få sin første kamp mot gamleklubben som han forlot i sommer.

Stamsø Møller tror Liverpool vil gi City kamp til døren. Men han frykter feil bakover i banen kan velte Merseyside-laget.

– Liverpool trives best med ikke å styre kampen ved ballbesittelse. De har vist denne sesongen at de hever seg i takt med motstanderens kvalitet, sier Stamsø Møller.

Kapteiner ute med skade

City-kaptein og stopperkjempe Vincent Kompany spilte ikke i Belgias vennskapskamp mot Italia da han for tiden sliter med en legg-skade. David Silva og lagets topscorer, Sergio Aguero, blir begge trolig friskmeldte før kampen mot Liverpool.

For Liverpools storscorer og stadig skadeutsatte Daniel Sturridge kommer trolig helgens kamp litt for tidlig. Det samme gjelder for kaptein Jordan Henderson.

El Clásico uten Messi?

El Clásico. Et kjent navn for alle fotballelskere. Det er få fotballkamper i klubbverdenen som får mer oppmerksomhet enn kampene mellom Real Madrid og Barcelona. Førstkommende lørdag braker det løs på Santiago Bernabeu når de to rivalene møtes for første gang denne sesongen. Etter 11 kamper ligger Barcelona og Real Madrid som nummer en og to i La Liga. Real Madrid vil med seier gå forbi Barcelona på målforskjell.

Verdens to beste spillere.Messi, Ronaldo og Xabi Alonso fra El Clasico i 2010. Foto: Flickr/gomezoscarDa Lionel Messi ble skadet mot slutten av september fryktet mange at han ikke skulle rekke El Clasico. Ivan Rakitic og målvakt Ter Stegen så ut til å lide samme skjebne som Messi. Men Barcelona meldte tirsdag morgen at alle tre deltok på trening.

Barcelona har klart seg godt uten Messi den siste tiden. Neymar og Luis Suarez har tatt enda et steg opp i hans fravær. Men at mannen som har blitt kåret til verdens beste spiller fire ganger er med er absolutt ingen ulempe for katalanerne.

Historisk sett har det alltid vært jevnt i dette oppgjøret. Tar man med alle obligatoriske El Clásico-kamper står Real Madrid med 92 seire og Barcelona med 89. Forrige sesong var det også svært jevnt i oppgjørene mellom de to fotballgigantene. Begge lag tok da én seier hver i El Clásico.

To gamle storklubber som sliter

Når Juventus spiller mot AC Milan pleier det som oftest å være et toppoppgjør. Slik er det ikke helt når de to fotballstorhetene barker sammen i Torino på lørdag. Selv om begge lag er på øvre halvdel er de ikke helt der de hører hjemme. Milan ligger nå på en 6. plass med Juventus like bak på 7. plass.

KeeperveteranKan Gianluigi Buffon lede Juventus til sin sjette strake seier mot AC Milan? Foto: Flickr/jmageFormmessig er det vanskelig å spå kamputfallet her. Begge lag har tatt 11 poeng på de 6 siste kampene. Men går vi en sesong tilbake i tid blir det litt tydeligere hvem som er å regne som favoritt.

Juventus vant Serie A, Coppa Italia og var tapende finalist i Champions League i 2014/15-sesongen. AC Milan har to, historisk sett, grusomme sesonger bak seg. 8. og 10. plass i ligaen og lite annet å vise til er ikke det supporterne av et de mestvinnende lagene i fotballhistorien forventer. En seier mot en stor rival hadde betydd mye.

Programleder Tete Lidbom fra P3s Heia Fotball er lidenskapelig
opptatt av italiensk fotball. Han tror det blir et jevnt oppgjør i Torino. Juventus sin stjernespekkede midtbane kan bli den største utfordringen
for Milan.

– Begge lag går nok for 4-3-3 og Juventus knuser Milan på midten. Kedhira, Marchisio og
Pogba mot AC Milans Bertolacci, Montolivo og Kucka. Skal Milan ha sjans må ballen
sendes over eller direkte gjennom midtbanen, sier Lidbom.

Tags: