Demonstranter arrestert i Hong Kong

Etter en periode med stillhet hersker det spenning mellom demonstranter og myndighetene i Hong Kong igjen.
Onsdag, 19 november, 2014 - 11:16


Politiet arresterte fire menn da en gruppe demonstranter tok seg inn i Hong Kongs lovgivende forsamlingsbygning.

Arrestasjonen skjedde onsdag, da politiet raidet og oppløste en del av protestleiren i sentrum av byen. Denne har vært okkupert i nærmere to måneder.

Rundt 100 betjente fra opprørspolitiet konfronterte demonstrantene utenfor regjeringsbygningen. Demonstrantene forlanger fri nominasjon ved bystyrevalget i 2017.

Det er første gang i Hong Kong at demonstranter tar seg inn i et offentlig bygg, hvilket ikke var forutsett av politiske analytikere, i følge Al Jazeera.

Eskalasjonen begynte onsdag morgen da en liten gruppe demonstranter knuste ruten på en sidedør til det lovgivende forsamlingsbygget.

Fernando Cheung og andre demonstranter hadde forsøkt å stoppe den lille gruppen av mer radikale demonstranter som tok seg inn i bygget.

– Dette er en meget isolert hendelse som vi ikke ønsker å se. Demonstrasjonene har hittil vært fredelige og slik vil vi ha det videre.

Hong Kong var britisk frem til 1997, da det ble gitt tilbake til Kina under prinsippet om ’én stat, to systemer’. Dette gir Hong Kong mer autonomi og frihet enn fastlandet.

Demonstrantene krever åpne nominasjoner ved byens neste valg i 2017. Beijing har sagt de tillater valg i 2017, men kun mellom godkjente kandidater.

 

BBCs dekning av saken:

http://www.bbc.com/news/world-asia-china-30110276

Emneord: