Snøstorm skaper kaos i Buffalo, New York

Kulderekorder og snøstormer herjer i USA. Byen Buffalo i New York har fått nesten to meter snø, og snøstormen ser ikke ut til å gi seg med det første.
Torsdag, 20 november, 2014 - 13:17


Tirsdag skrev Journalen om årets rekordvarme november i Norge. Situasjonen er derimot en helt annen i USA, der alle de 50 delstatene har registrert nye kulderekorder. Tirsdag melder CNN om snø på bakken i omtrent halvparten av landet.

I byen Buffalo i delstaten New York, har det kommet store mengder snø. Deler av byen har fått omtrent én og en halv meter, og enda en meter er forventet i løpet av kort tid, melder BBC.

John Jiloty fra East Aurora nær Buffalo forteller BBC om de store snømengdene.

– Jeg er heldig som ikke er i de verste områdene, der de har nesten to meter snø, forteller han.

Dødstallene stiger

Minst 7 personer er meldt omkommet som følge av været, skriver NYTimes. Noen har omkommet av hjerteinfarkt, andre som følge av trafikkulykker. Nedsnødde veier gjør det vanskelig for nødetatene å komme raskt til ulykker.

Snør inne

– Vi har forsøkt å komme oss ut av huset, og er heldige som i det minste kan åpne døra, sier Linda Oakley fra Buffalo til BBC.

Oakley forteller at selv om de får kommet seg ut av huset, kommer de ikke lenger. Mange veier og skoler er stengt grunnet snøkaoset.

Mange beboere i Buffalo er innesperret i hus og biler. Chrissy Hazard, fra Cheektowaga i Buffalo, har litt over 1,5 meter snø på taket. Hun forteller til CNN at snøen har presset inn en dør i huset, og at de må støtte døra opp med en tredemølle og et bord. Hazard er fanget i huset sammen med ektemannen, en venn, syv barn og hundene deres.

– Vi er innesperret i huset, men vi har det OK.

– The City of Good Neighbours

Natt til onsdag søkte omtrent 70 mennesker ly på en brannstasjon i Buffalo. Omtrent 20 samlet seg og overnattet på politistasjonen.

– Buffalo, kjent som The City of Good Neighbours, har kommet sammen og vist at de har et sterkt fellesskap, der nabo hjelper nabo, sier Andrew Cuomo, guvernør i New York, til CNN.

Snøstorm i deler av USA, rekordvarm vinter i Norge

– Akkurat nå er det en bølge som bringer kald luft til USA, og en bølge som bringer varmere luft til Europa. Dette ser ut til å være et stabilt mønster, vi så noe av det samme på denne tiden i fjor, sier statsmeteorolog John Smits.

I Buffalo ventes det mer snø i dagene fremover. I Norge kan vi imidlertid få en mild vinter.

– De fleste beregningene som går lenger fram i tid, antyder at det er større sannsynlighet for at det blir en mild vinter, sier Smits. 

Vi kan imidlertid få tilfeller av snø på tross av mildere temperaturer enn vanlig.

Emneord: