Hillary Clinton vil stramme inn USAs våpenlov

I forbindelse med skoleskytingen på et universitet i Oregon, torsdag 1. oktober, utalte Hillary Clinton at hun ønsker å stramme inn landets våpenlov.
Mandag, 5 oktober, 2015 - 15:45


Under en valgkampanje på Broward College i Davie, Florida fredag 2. Oktober gikk Hillary Clinton sterkt ut mot landets våpenlov og innflytelsen National Rifle Association (NRA) har på våpenpolitikken.

– Hva er det som feiler oss som gjør at vi ikke klarer å stå opp mot NRA, uttaler hun.

Clinton sier at ingen burde være redde for å gå på skolen, se en film på kino, eller gå på en bibelskole. Oppfordringen hennes var klar:

– Vi kan ikke bare be for mennesker, vi er også nødt til å handle!

Presidentkanditaten fortalte fredag at hun har planer om å  innstramme våpenloven. Hun la frem sine nye planer under Demokratenes valgkampanje i New Hampshire mandag 5. oktober.

Vil gjøre det mulig å saksøke våpenprodusenter

NBC skriver at Clintons plan for en innstramning av våpenloven er å innføre en strengere bakgrunnssjekk. Hun vil også at de private selgerene må foreta en bakgrunnssjekk av kjøperene på våpenshow, noe de ikke behøver i dag. Den nåværende våpenloven tillater ikke et offer for skuddskader å saksøke våpenprodusentene. Denne loven ønsker Clinton å fjerne.

– Hva er det som gjør at vi ikke tør å stå i mot NRA og produsentene de representerer, spør hun. Hun lover at dersom hun blir president skal hun kjempe for en ny og mer effektiv våpenkontroll.

Sanders støtter Clinton

Etter skoleskytingen i Oregon kom USAs senator Bernie Sanders med en ny uttalelse om våpenloven. 

– En mer fornuftig våpenkontroll kan hindre våpen å bli solgt og brukt av folk som ikke burde ha våpen, forteller Sanders.

Sanders ønsker å støtte Clintons planer om innstramning. Etter skoleskytningen på en barneskole i Connecticut i 2012 stemte Sanders for en allmen bakgrunnssjekk ved salg av våpen, men har også tidligere stemt for å tillate våpen på Amtraks-tog i Amerika.

Emneord: