Nytt luftangrep på bryllup i Jemen

Midtøsten: Minst 23 drept på bryllupsfest i Jemen onsdag. Den saudiledede koalisjonen antas å stå bak luftangrepet i Dhamar-provinsen.
Torsdag, 8 oktober, 2015 - 13:57


The New York Times har nylig publisert en artikkel som tar for seg et nytt luftangrep på bryllup i Jemen. I følge New York Times står den saudiarabiske koalisjonen som kjemper mot Houthi-militsen bak angrepet på bryllipet i Dhamar-provinsen,  ikke langt fra Jemens hovedstad, Sana.

The New York Times informerer om at koalisjonens rekke av luftangrep den siste tiden har fått voksende kritikk. The New York Times skriver at FN har opplyst om at denne saudiarabiske koalisjonen står bak drap på om lag 1100 sivilie de siste seks månedene.

Houthi-militsen fordrev tidligere i år den folkevalgte regjeringen bort fra hovedstaden i Jemen. Målet til koalisjonen er å få de folkevalgte tilbake i maktposisjon her. Aftenposten skriver at: “Lederen for akuttavdelingen ved det lokale sykehuset, Safwan al-Ansi, opplyser at 23 mennesker er drept. Han føyer til at flere lik sannsynligvis ligger begravd under den ødelagte bygningen”. Angrepet skjedde i følge Aftenposten i et område kontrollert av Houthi-militsen.

Dette er det andre angrepet på bryllup i Jemen på kort tid. Dagbladet har skrevet at rundt 130 stykker ble drept under et angrepet i slutten av september, og at den saudiarabiske koalisjonen har avvist at det var de som stod bak dette angrepet.

Les mer om luftangrepet som drepte 130 i slutten av september her.

 

Emneord: