10 millioner mennesker uten vann i Delhi

Kasteopptøyer i Nord-India skaper fullt kaos.
Mandag, 22 februar, 2016 - 15:57


Aftenposten melder at så langt har 19 mennesker blitt drept, og flere hundretalls har blitt såret.

Det hele startet med fredelige demostrasjoner i forrige uke, hvor demonstranter fra Jat-kasten protesterte mot myndighetenes behandling og anklaget videre regjeringen for diskrimineringer av Jat-kasten. Demonstrasjonene eskalerte fort, og opptøyene i delstaten Haryana, klarte å blokkere deler av vannforsyningen til Delhi og en rekke vei- og togbaner. 

Nord-India: Vannmangelen er kritisk for millioner av mennesker. Foto: Jacques Clément60 prosent uten vann

Etter noen harde kamper har opprørene endelig begynt å roe seg, mye på grunn av at Jat-kasten har fått et tilbud fra regjeringen. Men hva som spesifikk står i myndighetenes tilbud er uvisst.

På fredag okkuperte Jat-opprørere Munak kanalen, som er hovedkilden til vann for Delhi, som har omkring 16 millioner innbyggere. I følge BBC er det snakk om omkring 60 prosent av hovedstadens innbyggere som er rammet.

Uvvisst

I følge myndighetene er det uvvisst når vannforsyningen fungerer som normalt igjen.

– Vi har ikke vann igjen nå, morgenens forsyning var den siste, sier vannministeren i New Delhi, Kapil Mishra, til nyhetsbyrået ANI ifølge Hindustan Times.

Jat-kasten består av omkring 80 millioner mennesker som tilsier omkring 25 prosent av befolkningen i delstaten i Punjap-regionen i Nord-India.

 

Emneord: