Politiet stjal Breivik-avhør

I august 2011 ble et avhør med Anders Behring Breivik stjålet fra politihuset i Oslo. Ansatte i politiet er mistenkt. Breiviks advokater ble ikke varslet om tyveriet.
Fredag, 25 april, 2014 - 08:24


Et avhør av Anders Behring Breivik er forsvunnet fra 22. juli- enheten på politihuset. Dette melder Dagsavisen torsdag morgen. Dokumentet med avhøret skal ha forsvunnet i løpet av August 2011. Leder av enheten for politisaker, Jan Egil Presthus, er sikker på at handlingen ble begått av ansatte i politiet. Han mener også at det ikke var spesialenhetens ansvar å varsle Breiviks advokater om at dokumentet var stjålet.

- Politiavhør er politiets eiendom. Vår oppgave var å behandle anmeldelsen hvor politidistriktet var ansett som fornærmet. Jeg ser ikke at det var spesialenhetens ansvar å varsle de andre aktørene i 22. juli saken da tyverianmeldelsen ble henlagt i April 2012.

Avhøret ble stjålet fra et låst kontor i sjette etasje ved politihuset i Oslo. Tidligere leder av 22-julienheten, Jan Roger Lund, mener det var riktig å ikke informere Breiviks advokater om tyveriet da etterforskningen pågikk.

-Det er god skikk å ikke orientere og kanskje til og med brudd på taushetsplikten å varsle om en pågående etterforskning, sier Lund til dagsavisen. Han beklager derimot at Breiviks forsvar ikke ble informert da enheten for politisaker avsluttet sin etterforskning April 2012.