Innbrudd og hærverk på HiOAs campus

- Det kan se ut som om noen har hatt fest her, sier Jøran Tone Gjerde, daglig leder i Sanselåven. Nå står Mini-Øya i fare for den omreisende miniutstillingen.
Onsdag, 22 april, 2015 - 13:29


Hun fikk meldingen tidlig onsdag morgen, og skyndet seg til camps i HiOAs P52. Der møtte daglig leder Jøran Tone Gjerde en oppbrudt dør til Sanselåven. Sanselåven er en minisanseutstilling i en trillende låve, innredet med gamle tepper, spennende kofferter, antikke barnevogner og gamle klær.

- Det er fryktelig kjedelig. Det ser ut til at noen har hatt fest her inne, forteller hun. I tillegg er en dressjakke og noen klokker borte. Igjen ligger et par briller og en lighter.

- Heldigvis har de ikke satt fyr på noe, sier en lettet, men skuffet Gjerde.

Mini-Øya kan ryke

Det som er blitt stjålet fra låven er ikke verdt mye i seg selv, forteller daglig leder. Men å få opp utstillingen kostet rundt 100.000 kr, og ble ordnet av kunstnere i Danmark. Nå må låven fikses, men neste oppdrag står i fare.

- Etter planen skal vi være på Mini-Øya i Oslo 30.-31. mai. Nå må vi bare håpe at vi klarer å gjøre Sanselåven istand til det, sier Gjerde.