På Lillo skiklubb ble det levert inn gammelt skiutstyr, som igjen ble solgt videre. Foto: Sunniva Archer Knive

Skiglede for alle

I et forsøk på å gjøre langrenn mer tilgjengelig for alle, arrangerte Lillomarka skiklubb en bytte- og salgskveld i Groruddalen torsdag denne uken.
Fredag, 24 november, 2023 - 18:06


Tiril Friid-Haugelund vil at alle barn skal få drive med den idretten de selv ønsker. Foto: Sunniva Archer Knive

Sportslig leder Tiril Friid-Hauglund var til stede under arrangementet og engasjerte seg aktivt i skisalget. Hun understreket betydningen av å senke terskelen for deltakelse i langrenn og forklarte hvordan initiativet også støtter miljøvennlige prinsipper gjennom gjenbruk.

Lavterskeltilbud

– Det skal være lavterskel å drive med langrenn. Vi ønsker at utstyret ikke skal være for dyrt, det skal ikke stoppe folk i å drive med ski. I tillegg er det også miljøvennlig, det er jo gjenbruk, sier Friid-Hauglund.

Alle pengene fra utstyrssalget gikk direkte til dem som leverte det inn. Hun la til at selv om klubben ikke tjener økonomisk på arrangementet, tror de at det er bra for nærmiljøet og kan bidra til økt skiglede.

Selv om innsamlingen ikke resulterte i et overdrevent antall ski, estimerte Friid-Hauglund at det var rundt 20-30 par tilgjengelige. Hun påpekte at dette initiativet ikke bare er i tråd med klubbens verdier, men også støttet av Oslo Skikrets, som oppfordrer klubber til å arrangere lignende arrangementer.

Inkludering 

– Det er viktig at barn får drive med den idretten de vil, uavhengig av familiens økonomi. Det er viktig, fordi idretten er en læring- og mestringsarena for unge. Vi søker mange stiftelser, slik at alle skal få gå på ski. Vi har gratis utlån til alle som trener hos oss, og til skolene i bydel Grorud, fortalte Friid-Hauglund.

En deltaker, Erik Hårstad Trana, uttrykte støtte til arrangementet og fremhevet fordelen med å kjøpe brukt utstyr.


Erik Harstad Trana dro fornøyd fra arrangementet med et par ski. Foto: Sunniva Archer Knive

– Jeg synes dette opplegget er bra, fordi det ikke er alle som vil kjøpe nytt utstyr, man sparer også litt på å kjøpe brukt. Alle satser ikke og trenger ikke det beste utstyret. Noen vil bare ha helt ok utstyr for å gå, kommenterte Trana.

 

Emneord: