Alvdal-moren dømt til 14 års forvaring

Lagmannsretten mener gjentakelsesfaren for seksuelle overgrep er stor.
Torsdag, 20 februar, 2014 - 15:01


Moren i den såkalte Alvdal-saken er allerede dømt til 15 års fengsel for overgrep mot sine to yngste barn og to nabobarn.

Nå er hun også dømt til 14 år og én måneds forvaring for overgrep mot sin eldste datter, i det som blir kalt Gjerdrum-saken fordi familien bodde i Gjerdrum i Akershus da overgrepene ble begått. Det melder Aftenposten.

Kvinnen anket dommen fra tingretten, men ble altså dømt også i lagmannsretten. Også hennes tidligere ektemann ble dømt i lagmannsretten i dag, han til syv års fengsel.

“De sakkyndige har under ankeforhandlingen forklart at de ikke har kunnet spore noen endringer hos NN fra første gang de kom i kontakt med henne. Hun er fortsatt manipulerende og har ingen dypere erkjennelse av hva hun har gjort», heter det ifølge VG i premissene for straffeutmålingen.

Lengden på forvaringsdommen innebærer at kvinnen kan be om løslatelse etter åtte år og en måned.

- Minstetiden er altfor lav, men det er slik loven er. I dag kan en som er dømt til forvaring, begjære seg prøveløslatt tidligere enn en som anses som ikke farlig. Det antar jeg støter folks rettsfølelse, sier statsadvokat Inga Bejer Engh til NTB.

Emneord: