Mann tiltalt for voldtekt av egen datter

Tirsdag møtte en mann i Oslo tingrett, tiltalt for overgrep og voldtekt av sin egen datter over en tiårsperiode. Selv benekter han alle anklager.
Mandag, 17 februar, 2014 - 11:33


Politiet mener at mannen begikk grove overgrep mot datteren sin fra hun var ti år gammel i 2002, til 2012. Ifølge tiltalen foregikk overgrepene både i familiens hjem og på ferieturer til utlandet, og omfatter også flere samleier.

Mannen står også tiltalt for voldsbruk mot både datteren og ektefellen sin, tilsammen fem brudd på straffeloven. Samboeren skal ha blitt slått og truet på livet, ofte med datteren som vitne. Datteren skal også ha blitt slått, samt flere ganger vekket midt på natten av mannen.

Blir mannen dømt for seksuell omgang med barn under 14 år, risikerer han fengsel i opptil ti år.

Kjenner seg ikke igjen

Ifølge VG har politiet gjort biologiske funn i en madrass i datterens seng og i en av bodene som tilhører familiens hus. Disse sporene skal knyttes til mannen som del av bevisføringen i saken.

Mannen selv gjenkjenner seg ikke i anklagene.

- Han har ikke erkjent straffskyld, så det er det jeg forholder meg til nå, sier mannens forsvarer, advokat Waqar Aslam Malik, til Journalen.

- Avvik i bevismaterialet

Forsvareren forteller at han kommer til å ta opp det han mener er avvik i aktoratets bevismateriale. Dette gjelder hva som faktisk blir sagt på opptak fra avhør, og hva som fremgår på sammendragene som legges frem i retten.

- Jeg mener dette er utelatelser av viktige poenger som politiet plikter å ta med, sier forsvareren.

VG skriver også at tidligere barnevernsdokumenter beskriver datteren som “svært fantasifull”, og forsvarer Malik bekrefter at dette blir et tema i løpet av saken.

Saken går opp for Oslo tingrett i dag, mandag 17. februar, og er berammet til å vare i syv dager.

Emneord: