Ny OECD-rapport: 400.000 voksne har for dårlige ferdigheter

Ti prosent arbeidsføre nordmenn er i dag på uføretrygd. Det kommer frem i en ny rapport lagt frem av Organisasjonen for samarbeid og utvikling.
Tirsdag, 18 februar, 2014 - 08:42


Altfor mange unge nordmenn blir rekruttert til trygd og “naving” på grunn av frafall i skolen og manglende ferdigheter i lesing og regning, melder VG i dag. Opplysningene kommer frem i en fersk OECD-rapport som legges frem i dag. OECDs konklusjon er dermed at Norges kompetansesystem krever endringer.

Grunn til bekymring

I rapporten kommer det frem faktafunn som gir alvorlig grunn til bekymring, skriver VG. Tilbakeføring av uføretrygdede til arbeid er et av dem. På dette punktet er tallene i Norge svært lave i forhold til andre land. Hele 30 prosent dropper ut av videregående skole og høyere utdanning. Konsekvensen av det høye frafallet fører til stadig flere unge som står utenfor arbeidslivet og ender opp som “navere”.

400.000 på laveste nivå

I rapporten kommer det også frem at 400.000 voksne ligger på laveste nivå i lesing og regning.

- Selv om Norge har gode resultater innen ferdighet for voksne, er det for mange voksne som har svake grunnleggende ferdigheter, sier Andreas Schleicher, utdanningsdirektør i OECD, til VG.

Emneord: