Stor narkoaksjon mot skoleelever i Bergen

27 elever ble arrestert etter at Politiet i Bergen mandag forrige uke gjennomførte en stor narkoaksjon mot åtte videregående skoler.
Tirsdag, 18 februar, 2014 - 15:07


Politiet aksjonerte på bakgrunn av en rekke bekymringsmeldinger den siste tiden.

- Vi har den siste tiden mottatt bekymringsmeldinger fra elever, foresatte og ansatte ved skoler om bruk og omsetning av narkotika. Etterforskningen har vist at det forekommer bruk og salg av narkotika blant elever ved flere videregående skoler og at dette er et generelt problem, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

– Personer har kjøpt og brukt cannabis, og noen har brukt ecstacy og kokain, sier Politiinspektør i Bergen Sør Morten Ørn til Bergensavisen.

Løslatt

Politiet hadde en liste med navn over elever som skulle pågripes under aksjonen. Alle de 27 skoleelevene som ble pågrepet mandag, er nå løslatt.

Så langt har 23 av dem blitt tilbudt og takket ja til å delta i programmet «Tidlig ute». De vil dermed få en påtaleunnlatelse som reaksjon.

For de resterende fire, er politiet usikre på om de har forklart seg sant i avhør.

- Sakene deres er ikke klar for avgjørelse. Det vil bli gjort i dag eller i morgen, sier Ørn til Bergens Tidende.

Skolene var informert

Ledelsen ved de åtte videregående skolene var på forhånd informert om politiets aksjon. Reltor Leif Sigurd Danielsen ved Fana Gymnas, en av skolene politiet aksjonerte mot, er positiv til at politiet griper inn bår de har konkrete mistanker.

– Skolen har en nulltoleranse for bruk av narkotika, både på skolen og på arrangement i tilknytning til skolen, sier Danielsen til BA.

Større beslag

Politiet har i lengre tid har mistanke om omsetning av narkotika i russemiljøet ved flere videregående skoler i Bergen. I januar ble en bil på vei fra Oslo til Bergen stoppet med mer enn tolv kilo hasj og cannabis i bagasjerommet. Narkotikatransporten skal hatt et profesjonelt preg over seg, og to biler skal ha fungert som følgebiler over fjellet. Tre menn og en kvinne i begynnelsen av 20-årene ble arrestert.

Emneord: