Tror datter snakker usant om voldtekt

Mandag startet rettssaken der en far er tiltalt for 50-60 overgrep mot sin egen datter. I går ga moren sin forklaring.
Onsdag, 19 februar, 2014 - 14:34


Moren til den 21-årgamle kvinnen er fortsatt gift med den tiltalte, men hun sier i rettssaken at hun forholder seg nøytral.

– Jeg føler jeg står mellom barken og veden og jeg vil ikke ta en side, forklarer hun i retten.

Les også: Mann tiltalt for voldtekt av egen datter

– Svært fantasifull

Likevel forteller hun og den tiltalte at de oppfatter datteren som svært fantasifull. Hun sier dette gjør at det er “vanskelig å tro” den 21-årgamle kvinnen.

– Hun forteller historier hun ikke kan gjengi igjen og hun har en stor fantasi, sier moren.

Datteren fortalte mandag at faren begynte sine overgrep mot henne da hun var ti år gammel. Det dreier seg om så mange overgrep at hun sliter med å huske og skille alle fra hverandre, men hun regner med rundt 50-60 overgrep.

Ulike forklaringer

I tillegg til grove overgrep mot sin egen datter, har mannen også blitt tiltalt for vold mot sin ektefelle. Moren vil ikke gi en vitneforklaring på tiltalene som går på henne selv. Hun vil heller gi forklaring på det som går angår datteren.

– Han var ikke voldelig, men han var høyrystet, forklarer hun.

Hun forteller at mannen har et temperament, og at datteren “sikkert mente den tiltalte var strengere enn andre foreldre”.

Tidligere har moren forklart til politiet at mannen hadde vært voldelig. I dag forteller hun det motsatte. 

– Da politiet kom hadde jeg og mannen min hadde kranglet. Jeg var provosert og ikke edru, sier hun til aktor, da han spør henne om de ulike forklaringene.

– Han er verdens snilleste mann, forteller hun til retten.

Les også: - Hun har hatt det beintøft

Biologiske spor i datterens seng

Et av bevismaterialene i saken er biologiske spor i datterens seng og i en av bodene i huset. Tidligere har tiltalte fortalt politiet at han ikke visste hvor funnene stammet fra, men i rettssaken i dag sier han at ektefellen og han har hatt sex på datterens madrass. Han sier at han ikke kjenner seg igjen i anklagene, og nekter all straffeskyld.

– Jeg har hatt flere måneder å tenke på dette, men jeg kjenner meg ikke igjen i noen av tiltalene, sier han til dommeren.

Mannen forteller at han gitt datteren en streng oppdragelse, blant annet gjennom fysisk straff.

– Da jeg selv var liten og fikk ris for noe, gjorde jeg det ikke igjen, forteller han rettssalen.

Den tiltalte bekrefter at det har vært alkohol og mye temperament i hjemmet. Han har tidligere oppbevart flere våpen som har blitt beslaglagt av politiet, og han har blitt anmeldt og sittet inne for vold. Hans tidligere ektefelle har anmeldt han for vold og voldtekt. Hun skal vitne i retten senere denne uka.

 

 

 

 

 

Emneord: