Trenings-app kan få sykkelen din stjålet

GPS viser verden hvor sykkelen din befinner seg til enhver tid, også tyver kan sjekke hvor trasnportmiddelet ditt befinner seg.
Onsdag, 26 mars, 2014 - 14:29


I den nettbaserte treningsdagboken Strava legger syklister ut informasjon om hva slags sykler de har og hvor de skal ferdes. Det skriver Budstikka. Appen loggfører sykkelturene dine ved hjelp av GPS. Dermed vet potensielle tyver hvem som har den dyreste, flotteste sykkelen og hvor den er å finne.

– Det er som om jeg skulle lagt ut på Facebook at «Hei, jeg bruker en Rolex-klokke. I dag legger jeg den igjen i sykkelboden». Det er klart det er fristende informasjon for en med uærlige hensikter, sier syklist Martin Hoff til Budstikka.

Hoff har ikke hørt om noen sykkeltyverier knyttet direkte opp til bruken av GPS-appen Strava. Likevel råder han brukerne til å sette på innstillinger som skjuler start- og stoppsted for omverdenen når de er på sykkeltur.

Politiet i Follo advarte mot bruken av GPS-baserte treningsapper i mars. Da skrev Østlandets Blad en sak om det økende problemet med raid av dyre sykler hos privatpersoner i Ski.

– Vi har jobbet en del med dette de siste dagene og det er ikke til å legge skjul på at oppblomstringen av sykkeltyverier de seneste dagene har vært formidabel. Det er i dette arbeidet at vi har kommet frem til hvor lett det er for alle som vil å koble seg opp til en eller flere treningsapper. Der kan de følge syklistenes aktiviteter og hvor de bor, sa Ove Furseth ved Follo politidistrikt da til Østlandets Blad.

Emneord: