I grønn trikot for Syria

Førstkommende lørdag blir TV 2s artistgalla arrangert i Christiania Teater i Oslo. I samarbeid med Flyktninghjelpen skal de skaffe nye faddere for barn på flukt fra krig.
Onsdag, 23 april, 2014 - 15:56


Lørdagens artistgalla er viet til å skaffe flere faddere for barn på flukt. Programmet blir ledet av Mah-Rukh Ali, Sarat Natasha Melbye og Øyvind Mund, og flere kjente profiler vil delta både i form av opptredener på scenen og ta i mot innringere som vil verve seg som faddere.

Men før sendingen sparkes i gang på lørdag vil Else Kåss Furuset også prøve å vekke oppmerksomheten til folket. Tirsdag kveld løp hun fra talkshowet sitt på Karl Johan og opp til Sognsvann, der hun skal sove i telt frem til artistgallaen på lørdag. I løpet av denne tiden skal hun løpe én runde for hver fadder som verver seg. Tidligere i dag var det vervet 124 faddere, og tallet har steget mer utover dagen.

- Planen er å gjennomføre. Heldigvis har jeg fått litt hjelp allerede.

Trass i gnagesår og mange runder rundt vannet roser Furuset alle de som har vervet seg.

- Jeg ble veldig glad og veldig lei meg når jeg hørte det høye tallet. Det her er jo det værste jeg vet – å sove alene i telt og å løpe hele dagen.

Jan Egeland, som er generalsekretær i flyktninghjelpen, har uttalt til tv 2 at han synes bidraget er helt fantastisk.

– Vi er så strålende fornøyde med at Else nå kaster hele seg inn for å få nye faddere. Vi håper at folk stiller og blir faste givere. Vi trenger ikke så mye hver måned, men behovene er store og det nytter, oppfordrer han.

Akkurat nå er mer enn 22 millioner barn på flukt fra krig, og 1,3 millioner barn har flyktet fra krigen i Syria til et annet land. Det blir derfor stort fokus på Syria-krisen, krigen i Afghanistan og fluktkrisene på Afrikas Horn under lørdagens sending. I løpet av sendingen vil du få bli kjent med flere barn som er på flukt fra sitt eget hjemland.

Emneord: