Disse øvelsene anbefales for rask treningseffekt

Personlig trener Trond Torke viser frem tre øvelser han mener er effektive inn mot bikinisesongen. Men egentlig er han motstander av fenomenet "sommerkroppen".
Tirsdag, 13 mai, 2014 - 13:01


“Sommerkroppen” er blitt et velkjent fenomen. Mange starter å trene etter nyttår med ett mål for øye: Å se best mulig ut på stranda i sommermånedene. Stresset etter “sommerkroppen 2014” merkes også på treningssenteret Domus Atletica i Oslo.

– Jeg kjenner til fenomenet. Vi legger merke til det. Det er en del mennesker som vi ser begynner å trene fem ganger i uka i januar, forteller personlig trener på Domus Atletica, Trond Torke.

Se Trond vise tre eksempler på gode øvelser:

Ønsker annen motivasjon

Selv mener Torke at fokuset på sommerkroppen er feil. Han ønsker at andre motivasjonsfaktorer skal ligge til grunn når du besøker treningssenteret.

– Her har vi et annet syn på det. Vi ønsker at folk skal trene for gleden, istedenfor å ha kroppsfokuset. Det er mange medieoppslag om hvordan man kan få stram mage eller bli sterkere, men vi prøver å vinkle det mot helårskroppen, og ikke sommerkroppen, sier Torke.

Blant andre den kjente bloggeren Rachel Nordtømme har i løpet av våren vært ute og hevdet at det er for sent å trene seg til “sommerkroppen 2014”.

– Sannheten er at det er for sent. Man kan selvfølgelig få en bedre kropp på to måneder, men noen drastiske endringer vil man neppe se, skrev bloggeren i april.

Trond Torke er klar på at det beste er å trene regelmessig, ikke å trene i perioder. Men den personlige treneren forteller at man kan oppnå gode resultater i løpet av få måneder.

– Det er mange faktorer som spilleren inn på om man klarer å trene seg til “sommerkroppen” på kort tid. Men starter du helt utrent i januar og trener tre ganger i uka, så vil du se forskjeller. Men det beste vil være hvis du har trent jevnlig hele året, sier Torke.

– Aldri for sent å starte

Selv om det snakkes om “sommerkroppen 2014”, har Torke aldri opplevd at noen har henvendt seg til ham i håp om å se bra ut for bikinisesongen.

– Det er alltid noen som sier dem vil stramme opp eller bli sterkere, men jeg har aldri hørt noen si til meg at de trener for “SK 14”, sier han.

Øverst i saken kan du se Trond Torke vise frem tre øvelser han anbefaler for rask effekt. Selv om han er motstander av å trene i perioder, kun for å forbedre det ytre, er han klar på at håpet ikke er ute.

– Det er aldri for sent å starte. Starter du å trene nå vil du få effekter av det. De første tre månedene med trening har du superstor progresjon. I løpet av 12 uker kan du øke styrken og kondisjonen med 30 prosent, sier Torke.

Vi spurte folk hvordan det går med sommerkroppen 2014. Her kan du høre hva de svarte:

Emneord: