Lysbakken mener det er krise i det borgerlige samarbeidet

SV-leder Audun Lysbakken mener statsbudsjett-krangelen mellom de fire borgerlige partiene er et «alvorlig troverdighetsproblem» for statsminister Erna Solberg.
Tirsdag, 18 november, 2014 - 13:27


– Du skal huske på at dette er fire partier som gikk til valg på gjennomføringskraft. De skulle være flinkere til å styre landet enn det vi var, og så bruker de all tiden sin på å krangle og setter rekorder i langvarige forhandlinger, sier SV-leder Audun Lysbakken ifølge NTB.

Lysbakken la fram SVs alternative statsbudsjett på Stortinget tirsdag. Han mener uenigheten mellom de borgerlige partiene er mye større enn de ga uttrykk for i valgkampen og at krangelen er et «alvorlig troverdighetsproblem” for statsminister Erna Solberg og de tre andre partiene.

De mest omdiskuterte punktene i statsbudsjettet blant regjeringspartiene Høyre og Frp og støttepartiene Krf og Venstre er klima- og miljøsatsingen, skattepolitikken og bilavgiftene.

FrP som trolig føler de har gitt fra seg mye så langt i forhandlingene, sier de vil jobbe hardt for å sikre sin politikk i årets budsjett ved å senke bilavgiftene.

Dette er støttepartiene kritisk til og Venstre-leder Trine Skei Grande uttalte til TV2 tidligere i dag at det trolig vil ta flere dager til med forhandlinger før budsjettet er klart.

– Jeg vil tørre å påstå at vi har beveget oss framover. Men slik det er nå er vi langt unna mål, der er vi nok ikke før om noen dager, sier Skei Grande.

Emneord: