Fornøyd med påsketrafikken

Landet over har det vært rekordmange trafikkovertredelser, likevel er distriktsleder Stein-Olaf Røberg fornøyd med trafikken på Østlandet.
Torsdag, 31 mars, 2016 - 12:19


- Det har ikke vært så ille med tanke på at det har vært mange biler på veiene, men det ble et voldsomt press på søndagen, spesielt inn mot Oslo, som førte til mye kø, sier Røberg.

Grunnen til dette var blant annet risiko for stengte fjelloverganger som førte til at ”alle” ville komme seg hjem, i følge Røberg. På Øst- og innlandet forteller distriktslederen at ti førerkort ble beslaglagt grunnet høy fart. En ble tatt for å kjøre i 128 km/t i en 60-sone.

 DistriktslederStein- Olaf Røberg har oversikt over trafikken på Øst- og Innlandet. Foto: Utrykningspolitiet

Flere overtredelser

Videre ble det gitt 85 forenklede forelegg, to ble tatt med promille og på landsbasis ble det i sammenheng med påsketrafikken to dødsulykker.

Det oppsto også en litt spesiell hendelse på Gjøvik, hvor det var 13 personer i en bil for syv. Seks av dem var usikret.

- Det er her snakk om barn, hvor minstemann var to år. Det er enkelte som ikke tar trafikken på alvor, og som velger å ta slike sjanser, forteller Røberg.

Distriktslederen er klar på at han er fornøyd med påsketrafikken i sitt distrikt, selv om det på landsbasis har vært en påske med mange overtredelser.

- Mange har det travelt i påsken og kjører uforsvarlig, som gjør at uskyldige mennesker kan bli berørt. Tallet på landsbasis er for meg skremmende, sier Røberg.

Aftenposten: Over hundre påskebilister mistet lappen

Synlige

Røberg mener det er vanskelig å si hvorfor det har vært roligere på Østlandet. Det kan være tilfeldigheter, men ressurser og prioriteringer har også mye å si.

- Det er jo alltid flere steder man bør være som man ikke har mulighet til. Vi har valgt å være synlige, i hovedsak på flerfeltsveier, avslutter Røberg.

Emneord: