Apple-aksjen stupte i verdi

Aksjene i mobilgiganten Apple falt med åtte prosent på børsen i 2013.
Tirsdag, 28 januar, 2014 - 14:32


Apples aksjer endte i 2013 med en vekst som la langt under markedets generelle vekst. Aksjene steg med små fem prosent, noe som resulterte i et børsfall på rundt åtte prosent i den utvidede handelen på New York-børsen for teknologiselskapet. Analytikerne hadde meldt en vekst på rundt åtte prosent. I praksis betyr dette at aksjen ikke steg nok i verdi, til at den ble attraktiv nok til at kjøperne kastet seg over den, slik mange analytikere på forhånd hadde trodd.

Skuffende omsetningsmål

Investorene var skuffet over at verdien av selskapet Apple ikke steg mer i verdi enn det gjorde i løpet av siste kvartal i 2013. Analytikerne hadde regnet med at de skulle omsette rundt 57 millioner enheter i løpet av forrige kvartal, men de endte opp med en vesentlig lavere omsetning. Omsetningen lå på rundt 51 millioner i løpet av årets tre siste måneder, skriver nettstedet dagensit via Dagens Nærligsliv.

Det kommende kvartalet hadde analytikerne regnet med at selskapet skulle omsette for 47 milliarder amerikanske dollar, mens selskapet selv regner med å omsette for mellom 42 og 44 milliarder dollar. Aksjeinvestorene ble skuffet over dette målet.

Også samsung sliter

Før jul ble Apple spådd å vinne kampen om å bli årets julegave, tett fulgt av Samsungs Galaxy s4. Slik ble det også. Også Samsungs driftresultater fra 2013 er lavere enn antatt. Siden de er et koreansk selskap, oppgir de overskuddet sitt i Sør-Koreanske won. Nettoresultatet der var ventet til å bli rundt 8,20 billioner won, men de endte opp betydelig lavere på rundt 7,22 billioner won.

Dette førte til at Samsung-aksjen steg med 0,3 prosent på Seoul-børsen.

 

Tags: