Han er yngste favoritt til å bli "Årets blogger"

Sekstenåringen Sverre Eiker Berg er den eneste gutten i kampen om tittelen.
Mandag, 20 januar, 2014 - 15:17


Norges største bloggkåring, Vixen Blog Awards går av stabelen førstkommende onsdag på Edderkoppen Teater i Oslo. Med rekordmange 10 000 nominasjoner ble elimineringsrunden en lang prosess for juryen. Blant dem sitter gratismagasinet Vixens sjefredaktør Ida Elise Eide Einarsdottir, som etter lange dager som bloggleser satt igjen med 130 bloggere til kåringens semifinale.

– Det har vært en lang og vanskelig prosess der både lesere og jury har vært involvert. Av over 10 000 nominasjoner fra leserne kom juryen frem til ti semifinalister i 13 ulike kategorier. Leserne har så stemt sine favoritter videre til den store finalen, understreker Ida Elise Eide Einarsdottir.

Blant de 65 finalistene finner vi sekstenåringen Sverre Eiker Berg, som var med på å starte den kollektive bloggplattformen Archetype.nu. Han er selv finalist i den aller største kåringen: Årets blogger og venter spent på resultatene.

– Det er utrolig spennende og givende! Jeg får enda mer motivasjon til å fortsette med det jeg liker å drive med, og særlig siden jeg er nominert med andre veletablerte bloggere, er det ekstra kult å være yngst, samt gutt, sier Sverre Eiker Berg.

Det har aldri vært noen tvil om at bloggene domineres av det kvinnelige kjønn, og det speiles også i Vixen Blog Awards, som oppfordrer til flere mannlige bloggere. Av den grunn prises også Årets herreblogg førstkommende onsdag. Ungguttebloggeren ser på det som en fordel å være blant minoritetene i bloggverdenen.

– Jeg synes det er enda morsommere å blogge når jeg er gutt, og det tror jeg også at det er. Det er lettere å skille seg ut i mengden fordi det finnes så mange kvinnelige bloggere, kommenterer han uten å legge skjul på at han gleder seg til finalen.

– Jeg håper på det beste og er veldig positiv, selv om jeg konkurrerer mot andre dyktige etablerte jentebloggere. Juryen består av en talentfull gjeng som jeg tror vil gi alle en rettferdig sjanse, forklarer han.

I dommerpanelet sitter programleder og DJ Charlotte Thorstvedt, klesdesigner Kjersti Vatle Toresen, en av verdens fremste gatemotefotografer Yvan Rodic bak bloggen Facehunter og seks andre.

Kåringen priser årets blogger, fotoblogg, herreblogg, inspirasjonsblogg, interiørblogg, internasjonale blogg, moteblogg, kjendisblogg, nykommer, treningsblogg, skjønnhetsblogg, ungblogg og “beste dagens outfit”.

Journalen vil være på plass under prisutdelingen onsdag 22. februar.

Tags: