Tapte bloggtittel, vant motivasjon

16 år gamle Sverre Eiker Berg nådde ikke helt opp i kåringen av årets blogger, men det gikk ikke utover humøret.
Torsdag, 23 januar, 2014 - 16:06


I vinterkulden utenfor Edderkoppen teater i Oslo står mennesker samlet i små flokker, pratende og røykende. Taxier slipper dem av foran inngangen, de pyntede passasjerene som er klare for fest. Bølgete hår, lårkorte kjoler og høye hæler er en gjenganger. Det er duket for Vixen Blog Awards, en årlig kåring som gjør stas på de beste bloggene i ulike kategorier.

Trangt om plassen

Inne er det lang kø. Gjestene sjekkes opp mot en invitasjon, og videre blir de bokstavelig talt krysset av. Et blått tusjmerke på hånden er kveldens ID for å få kjøpt alkohol i baren.

– Hva? Er det ikke gratis drikke her? En semifinalist spør en ung profilert butikkeier.

Det er tydelig at gjestene er vant til å ferdes på arrangementer som dette.

Noen trapper fører ned til garderoben hvor man for 30 kroner kan henge fra seg ytterjakkene. Bloggere, lesere og andre gjester blir tydelig frustrerte. Kanin, rev, mink og andre dyr presser seg på, og det begynner å bli klamt og varmt. Selv om det ikke er noen svettelukt enda, svir likevel i nesa, som i et parfymeri.

Vinnerne av Vixen Blog AwardsFoto: Kristin Bangen WangenJordnær finalist

Blant de mange kjente fjesene, er ett av de mer nervøse. Sverre Eiker Berg står i en ren, sort jakke, lyse, stramme jeans og skinnende sko. Finalisten om å bli Årets blogger er spent på resultatene.

– Det er mange dyktige bloggere her i kveld, særlig i min kategori, sier Sverre Eiker Berg. Han er fornøyd uansett hva resultatet blir, og med bare å ha blitt nominert. Vi rekker ikke å snakke så lenge før noen andre bryter frem mellom oss. Med kroppspråket blir vi enige om å snakkes etter prisutdelingen.

Kjendisshow

De røde og myke setene begynner å bli fylt. På de få som er ledige, er det tapet ark som markerer dem reservert til Sandra Lyng Haugen, Sony Music, fotoblogg-finalister og så videre. Småpratingen i salen avbrytes idet Samsaya entrer scenen. Hun varmer opp med et par sanger, og energien hennes smitter over på publikum. Noen reiser seg og danser med.

Scenen ved Vixen Blog AwardsFoto: Danby ChoiSå er det klart for kåring. Programleder Leo Ajkic introduserer juryen som har plukket ut kveldens femten prisvinnere. Årets nykommer, kjendisblogg og moteblogg er bare et fåtall av titlene noen heldige bloggere skal få smykke seg med i løpet av kvelden. Og ikke minst, men kanskje størst: Årets blogger.

Sverre Eiker Berg er nominert i sistnevnte kategori. Han konkurrerer mot Ulrikke Lund, Andrea Badendyck, World of Mike og Hippie Hippie Milkshake. Ifølge dommerpanelet selv, kåres Årets blogger ut fra følgende kriterier: Årets blogger er bloggeren som i løpet av det siste året har utmerket seg med sitt unike innhold og sterke personlighet, og som både inspirerer, imponerer, engasjerer og overrasker – med en aldri så liten dose “one of a kind”.

Vinneren ropes opp, men World of Mike trekker det lengste strået. Sverre er likevel fornøyd i godt selskap. Rett etter prisutdelingen møtes vi ved utgangen som avtalt.

– Jeg synes vinneren er dyktig og fortjente seieren, sier han. Se videointervju under!

Joakim Heltne vant fotobloggpris

En som fikk pris under Vixen Blog Awards, var Joakim Heltne. Han vant kåringen “årets fotoblogg”. Heltne forteller til Journalen at han hadde en veldig hyggelig kveld, men innrømmer at det var litt skummelt.

– Jeg har aldri vært med på noe sånt før, så det var nytt og spennende, sier han.

For tiden studerer fotobloggvinneren motefotografi i London. Til tross for at det var en bloggpris han vant, føler han ikke at han blogger noe særlig. Han utdyper:

– Jeg tar bilder, men skriver ikke så mye. Jeg blogger for å dokumentere bildene.

Hør kåringen av årets fotoblogg under.

Tags: