Vier vinterferien til å opprettholde favorittstempel

Utallige dugnadstimer, et budsjett på 500 000, egenprodusert sang og innsats fra 300 elever skal sikre at Elvebakken opprettholder statusen som Oslos beste skolerevy.
Torsdag, 20 februar, 2014 - 12:27


Vinterferie betyr intensivuke for elevene på Elvebakken videregående skole. Skolens revy har hvert år siden 2008 fått terningkast seks av Aftenpostens anmeldere. De to siste årene har de fått tildelt den gjeveste prisen i skolerevyverden: Aftenpostens revypris.

- Det er en del forventninger til oss, jeg kjenner en del på presset. Men det gjør samtidig at jeg blir mer skjerpet. Vi vil jo overgå oss selv fra i fjor, sier revysjef på andre året, Marit Bråten.

Instruktør Espen Kvark Kvernebergh erkjenner at sekser er målet.

- Vi sikter oss inn på det selvfølgelig. Vi har diskutert det ganske mye, om vi legger for mye press og alvor på oss selv. Derfor forsøker vi å fokusere på at det er gøy å lage noe sammen, sier han.

Se stemningsrapport fra intensivuken her:

Kommunikasjon som suksessfaktor

Hundrevis av elever samles hver formiddag til allmøte i auditoriet, for å øve på felles dansenummer og samkjøre dagens oppgaver. 

- Kommunikasjon mellom alle gruppene tror jeg er en suksessfaktor. Vi har jevnlige møter med alle gruppeledere, på den måten sikrer vi at alle områder blir dekket og at alle får dekket sine behov, sier revysjef Bråten.

Instruktør Kvark Kvernebergh tror revyerfaringen gir nyttige erfaringer som kan brukes også utenfor scenen.

- De lærer seg noe om organisasjonsarbeid, og hvordan samarbeid fungerer og noe av det viktigste er at de lærer seg at ting ikke kommer av seg selv, sier han.

Kjenner på presset

Et klasserom er for anledningen innredet som øvingslokale, og en håndfull gutter, pluss én jente, utgjør revyens band.

Se saksofonist Anton Kalstadstuen snakke om forventningspresset som vinnerrevy, og hør bandet spille:

Sover på skolen

Mange av de involverte elevene har hatt ukentlige møter siden skolestart i august, og jevnlige helgesamlinger. I vinterferien er mange på skolen fra ti til ti. I biblioteket ligger madrasser og dyner.

- Noen av teknikerne ender opp med å sove her for å få tid til alt de skal gjøre. Vi sover litt innimellom når vi har tid, sier skuespiller Hans Christian Aukan Bech.

Revysjef Bråten har ikke regnet over hvor mange timer hun bruker.

- Det blir en god del timer på privaten hver dag, ved siden av ulike møter og øvinger, sier hun.

- Men det er verdt det.

Tags: