Ibsen til Bjørvika

Til høsten inntar Henrik Ibsens verker operaen, i form av både dans og sang.
Onsdag, 26 mars, 2014 - 14:49


Tidligere i dag lanserte Den Norske Opera og Ballett sitt program for sesongen 2014/2015. Dette viser at det til høsten blir en aldri så liten satsing på Norges store dramatiker, Henrik Ibsen.

Jubileumsåret 2014

19. september blir det urpremière på en ballett basert på “Gengangere” og 29. november har operaen basert på “Peer Gynt” sin urpremière.

Det er i anledning jubileumsåret 2014 Operaen vil sette opp nye versjoner av de kjente Ibsen-stykkene, og operasjef Per Boye Hansen og ballettsjef Ingrid Lorentzen uttrykker til Osloby.no at de vil bruke tradisjonen til å fortelle historier med relevans for vår tid.

– En kritisk holdning til arven vi bærer med oss, er også en måte å hylle tradisjonen på. For å bevare tradisjonen må vi utfordre den, sier de to kunstneriske lederne.

Ballettdebut

En av måtene de ønsker å utfordre tradisjonen på, er blant annet å ansette teaterregissør Marit Moum Aune til å regissere balletten “Gengangere”, ved siden av koreograf Cina Espejord. Dette blir Moum Aunes debut innenfor ballettverdenen.

– Det her er et stort eksperiment. En regissør som toppleder for en ballettforestilling er i seg selv veldig sjelden. Jeg skal jobbe med dette teamet på samme måte som vi jobber med et team på teatret. Min jobb er å styre historiefortellingen og den sceniske ideen og sette dem i en sammenheng, sier Moum Aune til Osloby.no.

Musikken til “Gengangere” er det Nils Petter Molvær som skal stå for, og han blir selv å stå på scenen med trompeten sin under forestillingen.

Sigrid Strøm Reibo er regissørren bak oppsetningen av operaen “Peer Gynt”. Også denne stiller med ny musikk og tekst - begge deler ved den estiske komponisten Jüri Reinvere, skriver Osloby.no.

Tags: