Varsler milliardsmell for Munch-museet

Å huse Edvard Munchs malerier kan bli en dyr affære for Oslo kommune. Det mener Frps Johan Kallmyr som tror totalprisen fort kan komme opp i nesten en milliard mer enn planlagt.
Mandag, 31 mars, 2014 - 15:10


Det særpregede bygget på Bjørvika ble i 2013 beregnet til å koste rundt 1,7 milliarder kroner etter datidens kurs og har senere blitt korrigert til 2 milliarder, men den finanspolitiske talsmannens regnestykke viser at prislappen kan vokse ytterligere. Regnestykket tar med  inventar, renteutgifter og IKT-løsninger, og ender med en prislapp på 2,8 milliarder.

– Hvis vi sammenligner ekstrakostnadene som kom på Deichmanske hovedbibliotek, etter det stadiet som Lambda nå er på, så er det ikke usannsynlig at prislappen øker med en milliard kroner, sier Kallmyr til NRK.

Her blir han møtt av kulturbyråd Hallstein Bjercke fra Venstre, som legger vekt på prosjektets størrelse og omfattende prosess. Han vil ikke komme med noen videre tall før de er ferdige.

– De kvalitetssikrede detaljene for hele prosjektet får vi først i juni når prosjektet er kvalitetssikret. Jeg ønsker ikke å ikke å spekulere i tall, men det er ingen tvil om at det å bygge et nytt Munch-museum er et stort, kostbart og ambisiøst prosjekt, sier Bjercke og legger til at det jobbes hardt med tallene.

Tags: