Game of Thrones med eksklusiv utstilling i Oslo

Oslo har fått storbesøk av HBO og Game of Thrones: The Exhibition. Som en av bare åtte byer i hele verden, kan du nå se unike gjenstander fra storserien i Posthallen i Oslo
Fredag, 25 april, 2014 - 16:15


Fra 26. til 30 april kan du besøke Game of Thrones-utstillingen i Posthallen. Journalen har sjekket ut arrangementet før selve åpningen, for å få en nærmere kikk bak kulissene.

Utstilling.jpgPå utstillingens avdeling fra King`s Landing kan du se kjoler fra de sagnsomsuste bryllupene. Kjolen i midten stilles ut for første gang her i Oslo. Foto: Stine Støve EikenesSeverdig utstilling

Rune Espedal fra HBO Nordic og Elana Loewenthal, som er direktør for internasjonal markedsføring for HBO, ønsker oss velkommen til den eksklusive utstillingen.

— HBO Nordic ville ha utstillingen hit, og vi vet at serien har mange tilhengere her i norden. Vi ville vise takknemlighet ovenfor fansen ved å gi dem muligheten til å se kjente gjenstander fra serien på nært hold, forteller Loewenthal.

Hun forklarer at utstillingen er delt inn i seksjoner basert på de forskjellige områdene i TV-serien, og at alle rekvisittene og kostymene er de ekte rekvisittene som ble brukt på settet.

— Vi er også veldig stolte av å kunne vise frem kostymer for første gang her i Oslo. Kjolen til Margaery Tyrell og klærne til Tormund Giantsbane er for eksempel helt nye i utstillingen, sier markedsføringsdirektøren.

Det er likevel den høyteknologiske Oculus Rift Experience some er det mest severdige med utstillingen. På beste 4D-vis får du muligheten til å bestige “The Wall” slik de gjør i seriens nordligste område.

Se video fra pressekonferansen og utstillingen her:

 

Got.jpgKostymer fra den nordligste delen av Westeros i Game of Thrones-saken er på utstilling i Posthallen. Foto: Stine Støve Eikenes— Trenger de et slott, bygger de et slott.

I anledning at utstillingen er i Oslo, er to kjente fjes fra serien tilstede under pressekonferansen. Kristofer Hivju, nordmannen som spiller skrælingen Tormund Giantsbane, og engelskmannen John Bradley, bedre kjent som Samwell Tarly er på plass i Posthallen, og forteller om sine opplevelser som skuespillere i serien.

John Bradley snakker varmt om utstillingen, og er glad for at folk får mulighet til å se alle detaljene som er vanskelig å få med på TV.

— Noen ganger får vi, tragisk nok, ikke muligheten til å vise rekvisittene fram slik de fortjener. Vi må filme fra forskjellige vinkler, så du får sjelden se detaljene på rekvisittene. Så snart man får det, ser man virkelig hva den kreative avdelingen klarer å få til, forteller Bradley.

— Man får muligheten til å se våpnene, og man kommer seg gjennom glassruten på TV, slik at man kan lukte det, fortsetter Hivju til latter fra salen.

HBO-serien er basert på en bokserie, som allerede har en stor fanskare. På spørsmål om hvordan det er å jobbe med karakterer mange allerede har en sterk mening om, forteller skuespillerne at det er utfordringer.

— Det er en velsignelse og en forbannelse på same tid. Mange forventninger til serien gjør at vi må prøve å prestere best mulig. Leserne er jo allerede følelsesmessig knyttet til karakterene, og man må bare respektere publikums ønsker, forklarer Bradley.

— Karakterene er veldig tydelige. De er veldig gode og rike, og det er mye lettere å spiller en snill karakter enn en ond karakter, sier Hivju.

Han forteller videre at han leste mye om karakteren på forum på internet om hva tilhengere av bøkene har skrevet om hans karakter før han begynte i serien.

Tags: