Youtube lanserer barne-app

"Youtube Kids" skal tilby barnevennlig innhold og økt sikkerhet, skriver videogiganten.
Tirsdag, 24 februar, 2015 - 10:47


Mandag 23. februar lanserte Youtube appen “Youtube Kids”. Appen tilbyr barnevennlige kanaler og materiale, og skal skjerme barn mot videoer med voldelig og seksuelt innhold som det finnes mye av på Youtube.

Ikke i Norge ennå

Allerede forrige uke gikk Youtube ut med idéen, men appen har ikke blitt lansert før nå. Appen finnes foreløpig bare på det amerikanske markedet, men vil sannsynligvis bli lansert i Norge innen kort tid. Appen er tilgjengelig på iOS og Android i USA, og er helt gratis.

I tillegg til å ha barnevennlig innhold, vil “Youtube Kids” inneha diverse sikkerhetsfunksjoner for å øke foreldrenes kontroll over barnas nettbruk. Noen av disse funksjonene vil være muligheten til å slå av søker-funksjonen, og en egen tidtaker-funksjon som gjør det mulig for foreldrene å begrense barnas bruk, skriver Aftenposten. I tillegg skal kommentarfeltet være fjernet.

Viktig målgruppe

Selv om Google-eide Youtube er verdens største videodelingstjeneste, er de langt fra de første som lanserer en egen app for barn. Ifølge statistikk fra Medietilsynet har åtte av ti barn under tolv år tilgang på nettbrett, noe som gjør barn til en viktig målgruppe for sosiale medier.

Nylig lanserte det verdensomspennende kortfilmdelingstjenesten Vine appen “Vine Kids”, som går ut på det samme som Youtube sin versjon: den skal tilby barnevennlig innhold. I tillegg ble den norske suksess-appen Kuddle lansert i høst, som blir kalt “Instagram for barn”.

Tags: