Over 15 år med påskemarked

Det tradisjonsrike påskemarkedet til Skovheim allsenter på Nordstrand er i gang.
Tirsdag, 24 mars, 2015 - 11:46


– Jeg har bodd her på Skovheim i 14 år, og det har vært påskemarked alle de årene jeg har bodd her, smiler Else Mathilde Blauuw.

Hun selger håndarbeid sammen med venninnen Liv Herstad Røed, og damene kan fortelle at det har vært stor pågang av besøkende på markedet.

– Dette har jo blitt litt av en tradisjon. I går var det veldig mange her, men nå midt på dagen er det litt stille. Folk er selvsagt på jobb og skole, men vi tror det kommer til å komme flere i kveld, sier Blauuw.

Markedet startet søndag, og holder på til tirsdag ettermiddag.

Støtter fattige tilreisende

Daglig leder på Skovheim allsenter, Benthe Vik Andreassen, forteller at de har både håndarbeid, loppemarked og loddsalg med gevinster på markedet. De fleste inntektene går til beboerne selv.

– De inntektene vi får, er viktige for oss, siden vi ikke får noen offentlig støtte og må sørge for penger selv. Påskemarkedet er et viktig tilskudd til at vi kan dra på turer med litt lave egenandeler, god underholdning og lignende, forteller Andreassen.

 Men ikke alle inntektene går til allsenteret.

– Blant gevinstene på loddsalget er en stor fruktkurv, og inntektene vi får fra loddene på kurven, går til et prosjekt som Kirkens bymisjon har. Det heter Rom for fattige tilreisende, og vi ønsker å gi et bidrag til prosjektet fordi vi mener dette er både viktig og riktig, sier hun.

Rekordmange lopper

Anne Lise Ausland og Gro Malmstein jobber frivillig med loppemarkedet, og forteller at det har vært rekordmange som har bidratt med lopper i år.

– Her er det noe for enhver smak, som du ser, smiler Ausland.

– Det er så hyggelig med påskemarked. Vi er en fin gjeng som jobber her frivillig, og det er et veldig godt miljø, sier Malmstein.

 

Tags: