Stand up for klima

Tirsdag samlet norske komikere seg for å tøyse med klima på Latter.
Tirsdag, 19 januar, 2016 - 14:42


Norsk klimanettverk har tatt initiativet til stand up på Latter med flere kjente norske komikere som stiller opp gratis.  komikerne som opptrådde i går kveld er blant annet Bård Tufte Johansen, Else Kåss-Furuseth, Sigrid Bonde-Tusvik og Lisa Tønne. Overskuddet av billettsalget skal gå til Regnskogsfondet. Organisasjonen er det komikerne selv som har valgt ut.

Heidi Helgestad.jpgHeidi Helgestad, lederen i Norsk klimanettverk, gleder seg til en morsom klimakveld på Latter.– Vi ønsker å få en større klimaopinion og å få flere til å ta et klimastandpunkt. Vi vil nå ut til folk gjennom klimaarrangementer, og forhåpentligvis engasjere. Da trenger man ikke å bare bruke fakta, men man kan bruke humor, sier leder i Norsk klimanettverk Heidi Helgestad.

Formålet med kvelden er å få folk til å tenke kritisk som privatpersoner og om samfunnet, men også å sende tydelige signaler til politikere og folk flest.

– Det er ikke at poeng at det handler om penger, det handler om bevisstgjøring. Det handler overhodet ikke om penger, presiserer Helgestad.

Lederen mener det er helt fantastisk at noen av de største komikerne skal opptre gratis på kveldens stand up og at de viser at de har tatt standpunkt i debatten om klima. På denne måten håper lederen at arrangementet vil berøre folk. Fokuset på klimaet forsterkes ved at alle komikerne vil fokusere på dette temaet i opptredene sine.

– Ikke bare gjennom katastrofer og depping, men også gjennom humor kan man nå ut og bevisstgjøre rundt klima. Det er lov å tulle og tøyse med klima, forteller hun.

Tags: