Studentparlamentet har valgt nytt arbeidsutvalg. Eline Stølan overtar ledervervet.

Nye studentledere på HiOA

Onsdag, 24 april, 2013 - 13:57


Tirsdag kveld valgte Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (SP HiOA) nytt arbeidsutvalg. Valgkomiteen hadde ikke innstilt på Eline Stølan som leder, så kvelden tok en spennende vri da hun likevel vant flertallet av stemmene.

Stølan er 25 år og kommer fra Tynset. Hun studerer revisjon på bachelornivå, og er fast representant i Instituttrådet ved Samfunnsfag, klassetillitsvalgt og delegat på landsmøtet i NSO.

– Hvorfor vil du lede Studentparlamentet?
– Først og fremst fordi jeg tror jeg kan bidra utrolig mye, og jeg vil sørge for at vi når målene våre. Det virker som et utrolig gøy og givende verv. Det jeg har sett av nåværende leder Tuva Wettland har inspirert meg til å stille.

– Hvorfor valgte Studentparlamentet deg som leder?
– Jeg håper det er fordi jeg vil være en god og tydelig leder som vil lede oss i stø kurs. Jeg har en evne til å lære raskt, sette meg inn i saker og ha kontroll.

– Hva vil du oppnå?
– Først og fremst vil jeg videreføre det arbeidet vi driver med. Når det gjelder universitetssatsingen, skal vi være veldig aktive i debatten. Vi skal være tydelig på at en universitetssatsing ikke skal gå på bekostning av kvaliteten på undervisningen i bachelorutdanningene. Vårt viktigste fokus er at HiOA skal være profesjonsrettet.

– Hva kan Høgskolen bli bedre på?
– Høgskolen kan bli bedre på informasjon om hvilke rettigheter og muligheter studentene har. Den kan bli flinkere til å utnytte ressursene og involvere studentene mer i forskningen. For eksempel ved å involvere studentene i forskningsprosjektene, både som deltakere og aktører.

Eline_Stoelan_SP_HIOA.jpgAPPALUS: Eline Stølan mottok stående applaus som nyvalgt leder. Foto: Anders RikstadNytt arbeidsutvalg

Ny nestleder i parlamentet er Torbjørn Jonassen (25), ny fagpolitisk ansvarlig er Suzanne Nordgård (25). Philip Stampe er ny læringsmiljøansvarlig. Øystein Fimland og Therese Lerøen er nyvalgte studentrepresentanter til Høyskolestyret.