Overraskende få kjenner til studentmediene

Det finnes mange forskjellige studentmedier for studentene på HiOA. Men hvor godt vet studentene om tilbudene, og blir de brukt?
Torsdag, 25 april, 2013 - 14:03


Få studenter på HiOA har kjennskap til hva som finnes av studentmedier. I tillegg til Journalen, finnes papiravisa Universitas, studentmagasinet Ergo, Radio Nova og nettavisa Khrono. Journalen har snakket med studenter på Pilestredet campus. Det viser seg at de fleste har hørt om Universitas og at få har hørt om Journalen. Hør hva de sier under:

Fem på gata - studentmedier by audun lunga

Medieundersøkelse på vei

Redaktør i Radio Nova, Gøte Strindler, forteller at de venter på svarene fra en medieundersøkelse fra SiO-skolene. Radiokanalen har ikke gjennomført noen egne markedsundersøkelser, og kan derfor ikke si noe om hvor mye studentene hører på Radio Nova.

- Det jeg kan si er at vi har et tilbud til studentene, og vi prøver å spre det så godt vi kan, sier Strindler.

Mange om beinet

Khrono er en nystartet nettavis for studenter og ansatte ved HiOA. Redaktør Tove Lie syns det er naturlig at ikke så mange har kjennskap til avisen ennå, men er overrasket over at ikke  flere har hørt om studentavisen Universitas. Strategien til Khrono er å synliggjøre seg for studentene.

- Det er utrolig mange medier som slåss om plassen i dag. For oss er det viktig å finne ut hva som engasjerer, og å skrive så gode saker at folk snakker om dem. Vi vil være viktige og relevante, men også underholdende, sier Lie.

Viktig å synes

Ergo er et studentmagasin for studentene på alle HiOAs avdelinger. Magasinets redaktør Mari Sand Malm sier de skal jobbe med å gjøre Ergo mer synlig.

- Det er viktig å ha en catchy forside, som gjør at studentene legger merke til Ergo i stativene. Men vi må også bli flinkere på å få gjort kjent hva Ergo er, sånn at folk faktisk plukker det med seg og leser det.

De vil også bli flinkere på å bruke sosiale medier for å markedsføre magasinet.

- Vi er gode på å bruke sosiale medier rundt utgivelsen av nye nummer, men vil bli bedre på å bruke dem kontinuerlig.