Tar opp kampen mot BI

Lederutdanning blir etablert på Høgskolen i Oslo og Akershus.
Onsdag, 22 januar, 2014 - 13:56


– HiOA er i en unik posisjon, for det er jo vi som har profesjonsutdanningene. Det er helt naturlig at folk vender «hjem» til oss når de søker videreutdanning, mener Kristel Skorge, som er instituttleder ved Institutt for offentlig administrasjon og velferdsfag (OAV) ved HiOA til Khrono.

Lederutdanningen skal gi muligheter til videre- og etterutdanning innen for eksempel helse og velferd, medier og teknologiske yrker.

Stor etterspørsel

Styret på Fakultet for samfunnsfag vedtok å etablere prosjektet i forrige uke, og dekan Dag Jenssen forteller at det er store etterspørsel.

– Det er ikke tvil om at markedet er der, og vi har hatt mange forespørsler når det gjelder profesjonsledelse, sa dekan Dag Jenssen under møtet ifølge Khrono.

Men det er ikke bare ved Fakultet for samfunnsfag at det skal satses på ledelse.

– Det stemmer at vi har mange forespørsler, og vi tilbyr allerede skreddersydde lederkurs i tillegg til de ordinære studietilbudene våre. Vi har fått en posisjon i markedet som vi ikke helt klarer å utnytte, sier hun til nettstedet.

Skal konkurrere med BI

Kristel Skorge forteller at hun er offensiv med tanke på å konkurrere med BI, og forteller at Høgskolen i Oslo og Akershus har et fortrinn, nemlig ved at det er gratis.

– Det er klart det er et fortrinn. Det er jo ikke alle som har store nok etter- og videreutdanningsbudsjetter til å kunne sende folk for å ta en master på BI, sier hun til Khrono.

Det er tenkt at strategimidler fra Fakultet for samfunnsfag og fra HiOA sentralt skal betale for prosjektet frem til 2016, før det er ment å være økonomisk selvbærende.