Klargjør Fyrhuset for nyåpning

Denne uken får Fyrhuset Kafé en real overhaling. Neste uke åpner kaféen med nytt navn.
Tirsdag, 28 oktober, 2014 - 13:06


Kaféen Fyrhuset ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har vært stengt den siste uken som følge av oppussing. Montørene fra Foodtech Interiør og Storkjøkken, Pål Kristiansen og Thomas Johansson, er i full gang med montering av nye overskap.

Prosjektleder for oppussingen Ida Nilsen kan fortelle at kaféen skal få flere ansiktsløft.

– Det blir ny pizzaovn og ny frontdisk, og i andreetasje blir det nye møbler, forteller Nilsen og sier montørene skal være ferdig med oppussingen til torsdag.

– Da skal bakeriet inn her og vaske og gjøre klart sitt konsept, sier Nilsen.

 

Bakeri Deiglig skal inn
Det er Studentsamskipnaden i Oslo (SiO)  som i dag eier og drifter Fyrhuset Kafé. De eier også konseptet Bakeri Deiglig, som nå skal inn og erstatte Fyrhuset.

sine hjemmesider sier SiO at Deiglig er et franskinspirert konsept som satser på å levere nystekte bakervarer som focacciabrød og croissanter.

De baker egne brød fra steinovn og  serverer både frokost og lunsj. SiO drifter allerede et Deigligbakeri ved Universitetet i Oslo, og kaféen hos HiOA blir den andre i rekken.

 

Håper tilbudet opprettholdes
Student ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Christer Minge, har vært storfornøyd med Fyrhuset, og håper den nye kaféen blir like bra.

– De bør klare å måle seg med det som var, men jeg kjenner til Deiglig og tror det lover godt, sier han.

Minge.jpgChrister Minge er fast gjest hos Fyrhuset. Foto: Kristine SterudMinge pleier å bruke kaféen som studieplass.

– Det er en het kamp om grupperommene på skolen, så da går vi på kaféen istedet. Der er det ofte ledig, sier han og håper den nye kaféen også skal ha mye bordplass.

 

Nytt navn, men fortsatt pizza
Fyrhuset har tidligere vært kjent for sine pizzabuffeter, og man kan jo anta at det fortsatt blir pizza i huset. Elektrikerne Christopher Uhnger og Tommy Johansson fra Gnisten Installasjon holder nemlig på å installere en splitter ny pizzaovn.

– Nå prøver vi bare å finne ut om ovnen har 400 eller 230 volt, sier Uhnger.

Arbeidet med oppussingen er i rute, og Gnisten Installasjon og Foodtech Interiør og Storkjøkken skal være ferdige til torsdag denne uken.

Åpningen av Deiglig er imidlertid ikke før onsdag 5.november.