Nettavisen Khrono fortsetter

– Vi er best, og skal bli bedre, sier redaktør Tove Lie
Onsdag, 29 oktober, 2014 - 13:39


HiOAs uavhengigie nettavis Khrono får fortsette driften. Det ble bestemt tirsdag, melder Khrono på sine egne nettsider. Tove Lie sier hun ønsker å opprettholde det gode arbeidet de har gjort til nå.

– Vi vil fortsette å skrive de gode nyhetene, være kritiske og oppfordre til debatt, sier Lie. Hun har vært redaktør i nettavisen siden oppstarten i april 2013. Paul Bjerke og Lars J. Halvorsen fra høgskolen i Volda har gjort en evaluering av Khrono, som frem til nå kun har vært et prøveporsjekt. Evalueringen bekrefter at Khrono løser sin oppgave som uavhengig studentavis på en god måte.

Lie synes at avisen har vært gode på fremme debatt og sammenligner med andre studentaviser.

– Det er derfor vi ble opprettet. Vi vil være en uavheng og skape debatt blant folk i målgruppen, som først og fremst er ansatte og studenter ved høgskolen, forteller Lie. Rapporten viser også at Khrono må bli flinkere på å nå ut til nettopp studenter, kun 11 prosent av studentene leser nettavisen ukentlig viser en undersøkelse.

Forbedringspotensiale

Selv om nettavisen har oppnådd mye på halvannet år, deriblant vant de fagpresseprisen for 2014, har de utfordringer som de ønsker å takle. Et av deres hovedområder, karriere, har de fått kritikk for ikke å dekke tilstrekkelig.

– Vi har fire hovedområder, debatt, campus, samfunn og karriere. Det har blitt laget for lite stoff under karrierekategorien. Dette er noe vi ønsker å forbedre og vi har startet å jobbe med allerede, sier Lie.

Et annet område Khrono har hatt problemer er det å nå ut til leserne. Avisen har ikke et markedsføringsbudsjett og den eneste måten de har vist seg for potensielle lesere er gjennom sosiale medier. For Khrono er det viktig både å holde bedre på opprinnelige lesere, og nå ut til et større publikum enn det de har gjort.

Blandet tilbakemelding

Tilbakemeldingene fra evalueringen har stort sett vært god, men undersøkelsene viser at alt for mange sier at de ikke vet hva Khrono er. Dette er blant tingene redaksjonen skal jobbe med. De vil få flere til å lese Khrono regelmessig.

På spørsmål om Lie har tenkt til å gjøre Khrono til Norges beste studentavis, svarer hun at Khrono allerede er landets beste i og med de vant fagpresseprisen, men at de skal bli enda bedre i årene fremover.