Studentsladder populært på nett

I løpet av den siste måneden har det dukket opp en rekke Facebooksider med sladder fra høgskoler og universiteter landet rundt.
Onsdag, 29 oktober, 2014 - 12:45


Overhørt på UiO, HiB, UiS og så videre. Listen er lang over utdanningsinstitusjoner som denne måneden har fått sine egne Facebooksider.

Konseptet er enkelt. Institusjonens egne studenter sender inn samtaler og sitater de har overhørt, gjerne tatt ut av sammenheng. Dette blir så lagt ut på Facebooksidene. Hensikten er å underholde, og av medlemstallene kan det virke som om det fungerer. Den største gruppen, Overhørt på NTNU, har hele 14.986 følgere (pr. 29.10.2014).

HiOAs egne sladderside
Også Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har sin egen side, med 2268 følgere (pr. 29.10.2014). Der kan du lese om en rekke situasjoner som har oppstått på landets største høgskole den siste tiden.

“Foreleser i en diskusjon med studentene: “Nå er jeg den personen som sitter og kverulerer på fest, som alle har lyst til å slå.”“ og “Kantinedama i P50 tok en slurk av det de kaller kaffe er tidlig torsdags morgen og greide ikke på noen måte å skjule at hun svelget med en grimase over hele ansiktet.”, er eksempler på hva som har blitt lagt ut på siden etter at den ble opprettet 14. oktober i år.

Studenter må ikke henges ut
Journaliststudent på HiOA Eva Nordal syns det er morsomt å følge med på siden, både som underholdning og for å se om hun kjenner igjen noe av det som legges ut der.

– Jeg oppdaget først siden til Universitetet i Oslo, og ble veldig glad når jeg fant ut at HiOA også hadde en egen side. Folk sier så mye morsomt, sier hun.

På spørsmål om hun mener det kan være noen etiske problemer rundt en slik side er hun ikke i tvil.

– Ja, det er det jo. Hvis noen blir hengt ut som dumme er jo ikke det bra, men så lenge alt er anonymt tror jeg ikke det vil bli et problem, mener hun.

–Morsomt for studentene
Hallvard Lavoll, rådgiver ved avdeling for samfunnskontakt og kommunikasjon ved HiOA, sier at det er helt normalt at denne typen sider dukker opp.

– Vi har sett liknende ting de siste årene, og jeg syns ikke sidene er særlig oppsiktsvekkende, sier Lavoll.

Selv syns ikke Lavoll at siden er særlig underholdende, men han forstår at dette er noe studentene syns er gøy. Han tror ikke det er lett å identifisere de som omtales på siden.