Studentparlamentet utelatt i diskusjon om nikabforbud

Leder for studentparlamentet, Tord Øverland, er forbauset over at det skal fattes et vedtak uten deres synspunkter.
Mandag, 17 november, 2014 - 12:58


Fredag 14. november skrev Osloby.no og NRK.no om nikabforbudet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). NRK opplyser om at nikabforbudet skal praktiseres på enkelte studier. Osloby skriver derimot at forbudet skal gjelde for hele skolen.

Ikke fattet

Det viser seg imidlertid at vedtaket ennå ikke er fattet. Onsdag skal det avholdes et koordinasjonsmøte, der rektorer og dekaner vil være til stede.

Studentparlamentet (SP) vil derimot ikke være representert. SP-leder Tord Øverland er oppgitt over at det skal fattes et vedtak uten deres synspunkter på saken.

– Vi har ikke blitt involvert i prosessen. Jeg er i det hele tatt ganske forbauset over at det skal fattes et vedtak, sier Øverland.

– Lovbrudd

Universitets- og høyskoleloven § 4-1(4) sier at: “Studentorganene skal høres i alle saker som angår studentene på det aktuelle nivå”.

– Jeg mener at loven ikke er fulgt i dette tilfellet, sier Øverland.

Har mottatt dokument

Marianne Brattland, studiedirektør ved HiOA, vil ikke si om forbudet vil gjelde hele skolen eller bare enkelte studier, ettersom ingenting er vedtatt ennå. Bratland vil heller ikke uttale seg om dette er et lovbrudd.

Brattland sier imidlertid at Studentparlamentet har fått muligheten til uttale seg, da et dokument i dag er blitt sendt til Øverland.

Øverland bekrefter å ha mottatt dokumentet, men er helt klar på at han mener tidsfristen er for kort.

– Tre dagers tidsfrist er altfor kort. Vi har en hektisk hverdag, og det bør høyskolen legge til rette for, sier Øverland.

Både Brattland og Øverland henviser til rektor Kari Toverud Jensen, men det har ikke lyktes Journalen å komme i kontakt med henne.

Saken oppdateres.