Vårrengjøring i hovedstaden

Tirsdag 13. april arrangerer Oslo Kommune den store Ruskendagen. McDonalds og Lions stiller med flere hundre søppelplukkere.
Mandag, 12 april, 2010 - 15:40


I 30 år har den kjente dugnadsaksjonen Rusken vært en fast del av Oslos sommerforberedelser. Kommunen oppfordrer både privatpersoner, skoler, frivillighetsorganisasjoner og næringslivet til å samarbeide om en renere by og motvirke forsøpling.

Rusken går i hovedsak ut på at man tar på seg hansker, tar med seg en pose (eventuelt en “søppelplukker”), for så å gå ut i byen og fjerne søppel. Gjerne sammen med en venn eller to.

Ruskenbil og nye maskoter

Nyutnevnte Ruskengeneral Jan Hauger har i år satt i gang en rekke nye tiltak for å gjøre Rusken mer synlig i bybildet. Han kjører blant annet selv rundt i en gul Ruskenbil og har innført nye Ruskenmaskoter som er særlig populære blant de yngste ruskendeltakerne. Fordelt på alle de 126 barneskolene i byen finnes det nemlig omlag 52.000 barn som i løpet av våren bidrar på aksjonen Skolerusken.

Klikk her for å se Ruskenfilmen.

McDonalds rydder opp

På årets Ruskendag stiller frivillighetsorganisasjonen Lions med 300 søppelplukkere, og McDonalds med ca 100 av sine ansatte. Til sammen regner de med å ha fjernet flere tonn søppel fra Oslos gater i løpet av kvelden. Begge bidragsyterne mener det er viktig å jobbe for en renere og penere by.

– De siste årene har det gått så det suser, forteller presseansvarlig i McDonalds Norge. – Så det regner vi med at det vil gjøre i år også.

Emneord: