Endelig snø i marka

Etter en sålangt mild og snøfattig vinter, er endelig skogsløypene klare for skilystne osloborgere.
Mandag, 20 januar, 2014 - 15:43


Den forsinkede kulden gjorde at mange oppsøkte marka i helgen. På t-banestasjonene krydde det av små og store skiløpere som reiste mot Sognsvann og Frognerseteren.

– Nå er det skiføre i alle marker, sier løypesjef i Skiforeningen, Hege Blichfeldt Sheriff til Aftenposten.

Skiforeningens hjemmeside kan du lese om hvilke løyper som er preparerte og hvilke stuer som er åpne denne helgen.

– I de lavereliggende strøk er det fortrinnsvis på skogsbilveier og golfbaner vi har preparert løypene. På områder som ligger over 350–400 meter, så har vi også åpnet en del terrengløyper. Snøen som kommer har vært tørr og lett, så det har ikke vært lett å pakke den. Den nærmest blåser unna og gjør løypene løse, sier Blichfeldt Sheriff.

Men, i følge Blichfeldt Sheriff har mildværet gjort at det ikke er trygt å krysse vann og tjern ennå.

– Hvis det ikke er preparerte løyper over vannet, bør man ikke bevege seg utpå. Noen steder kan også stikkene stå igjen etter første merking, så man er nødt til å se etter selve prepareringen, sier hun.

Ifølge Meteorologisk institutt skal kulden vedvare utover uken. Kaldest blir det på fredag, med 9 minusgrader. Smøretipset blir derfor: Blå swix.

Rekordvarm jul

Målingene Meteorologisk institutt gjorde ved Blinderen i Oslo før jul, viste at hovedstaden ikke har opplevd en varmere jul siden 1937, med en gjennomsnittstemperatur på 4,2 varmegrader.

Dette skriver Hans Olav Hygen, seksjonsleder for klimainformasjon ved Meteorologisk institutt på deres nettsider.

Emneord: