Forsøkt drept på Grønland T-banestasjon

I fjor ble en mann stukket fem ganger med kniv. En 22 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk på mannen.
Onsdag, 19 februar, 2014 - 15:26


Lørdag 24. august i fjor ble 22-åringen pågrepet etter at han knivstakk en mann i buken, brystet, hodet, venstre skulder og høyre hånd.

Fra åstedet på Grønland T-banestasjon skal fornærmede ha tatt seg gjennom t-banetunnelen, oppover Lakkegata og inn i Breigata. Dette fremgår i politiets funn av blodspor. Politiet fant i tillegg blodsprut på tiltaltes jakke, skjorte og sko, som stemmer overens med offerets blod. 22-åringen har tilstått knivstikkingen, men erkjenner ikke straffeskyld.

Uklart om de kjente hverandre

Begge var asylsøkere i tidsrommet da knivstikkingen fant sted. De kommer fra samme land, men de har splittede forklaringer angående tidligere bekjentskap. Den tiltalte mener de aldri har kjent hverandre, mens den fornærmede sier at de har bodd sammen en periode i Oslo.

Etter et søk i Akerselva fant politiet en svart foldekniv de regner som våpenet tiltalte brukte. Den fornærmede ble funnet i Breigata 19 og ankom Ullevål sykehus 12 minutter etter hendelsen. Ingen av knivstikkene hadde ført til ytterligere alvorlige skader.

Forsvarsadvokat: – Han erkjenner ikke straffeskyld

Filmet av overvåkningskamera

Statadvokat Per Egil Volldal er aktor i saken, han mener det er liten tvil om skyldspørsmålet.

– Fakta i saken er godt dokumentert, hendelsen ble filmet av overvåkningskameraer, sier Volldal.

Videre forklarer han at han mener det er forsettlig drapsforsøk, at tiltalte mente å drepe han. I retten la han ned en påstand om 6 års fengsel.

Sendt ut av Norge

Den fornærmede er per i dag sendt til Italia, etter avslag på aylssøknaden.Tiltalte i saken har også fått avslag på søknaden om asyl, men når og om han sendes ut av Norge er enda uklart.

Den varetektsfengslede 22-åringen er også tiltalt for å ha ødelagt og skadet gjenstander i cellen sin i Oslo fengsel.

Saken blir behandlet i Oslo tingrett tirsdag og onsdag denne uken. Dommen er ventet fredag 21. februar.

Emneord: