Isskulpturer til 400.000 smelter

Isskulputerene som skulle hindre parkering i Theresesgate, er i ferd med å smelte bort.
Tirsdag, 18 februar, 2014 - 08:37


I januar vedtok Oslo kommune å fjerne parkeringsplassene i Theresesgate, fordi feilparkerte biler ofte skapte forsinkelser for trikken. For å hindre parkering ble det satt opp steinblokker langs fortauene, noe som ikke var spesielt populært hos butikkeierne eller beboerne i gaten.

Iskunst for økt trivsel

Som et plaster på såret ble steinblokkene erstattet med isblokker, for å øke trivselen og estetikken i gaten. Nå, to uker etter, smelter iskunsten til 400.00 kroner.

Isskulpturene ble satt opp 1. februar. Nå står bare en antydning til det som har vært ubåter og hjerter igjen. Peder Istad, kunstneren som står bak skulpturene, forteller til Osloby at han gjerne skulle sett dem stå lenger.

- Det er alltid hyggelig når ting står lenge. Men det er en del av verkskraften, den temporære effekten. Den må oppleves der og da. Det blir som en performance, sier Istad.

Han er likevel overrasket over at skulpturene smeltet så fort, og mener at været i februar pleier å holde seg mer stabilt enn det har gjort i år.

Prosjektet ikke over

Prosjektet i Theresesgate er langt fra over. Kommunen skal ikke bare dekorere parkeringsplassene, i løpet av året er det ventet at hele gaten skal bli utsmykket med kunst.Prosjektansvarlig i Bymiljøetaten, Ellinor May Aas, forteller til Osloby at de i løpet av 2014 skal samarbeide med blant annet kunstnere, arkitekter, håndverkere og designere.

Emneord: