Dyre dyrleger

For mange kan dyrlegebesøket bli litt dyrere enn en først hadde tenkt seg. Derfor har Journalen tatt en prissjekk av dyrleger i Oslo og omegn for deg.
Tirsdag, 25 mars, 2014 - 07:58


I Norge er det fri prissetting på veterinærtjenester, og det er markedet som regulerer prisene. Kostnadene hos norske dyreklinikker varierer veldig. Noen er kjent for å koste mye, mens andre tar mindre betalt for samme behandling.

Det som er med på å bestemme prisen er blant annet:

- Klinikkens beliggenhet

- Størrelsen på lokalene

- Utstyr

- Antall ansatte

- Spesialisering, erfaring og etterutdanning

Den billigste dyreklinikken

Groruddalen dyreklinikk i Oslo er en av de mindre kostbare dyreklinikkene i Oslo-området. Den ble startet i 1976 og har siden den gang tilbudt smådyreiere et bredt behandlingstilbud for deres kjæledyr. Klinikken befinner seg på Stovner, og behandler hunder, katter, ildere, kaniner og gnagere.Mindre kostbarIkke så dyr: Groruddalen dyreklinikk tilbyr billigere behandlinger enn mange andre dyreklinikker. Foto: Madeleine Nordengen

Dyreklinikken holder til i det som ser ut som underetasjen i en boligblokk. Når man kommer inn i lokalet blir man møtt av en smilende dyrepleier som er omgitt av klinikkens dyreprodukter. Her kan man få kjøpt både mat, helseprodukter og skjønnhetsprodukter til sitt kjæledyr. Lokalet er større enn man skulle tro, og venteværelset rommer flere bord og stoler, i tillegg til et akvarium.

Det er syv veterinærer, en kiropraktor, fire dyrepleiere og åtte studenter ansatt ved klinikken. Klinikken er en av Oslos eldste og største dyreklinikker, og den er en av fire dyreklinikker i Oslo som er godkjent av Den Norske Veterinærforening.

Dyrere behandlinger

Det finnes også noen dyreklinikker i Oslo-området som tar seg bedre betalt enn andre. Kvaliteten på behandlingene er ikke vurdert, men prisforskjellene fra de dyrere klinikkene til de billigere er ganske store. Dyrlegekjeden PetVett er en av de dyreklinikkene med mer kostbare behandlinger. PetVett Sandvika ligger i Bærum og deler lokaler med blant annet PetVett Rehab.PetVett SandvikaDenne dyreklinikken er en av de dyreste i Oslo og omegn. Foto: Madeleine Nordengen

Idet jeg ankommer klinikken blir jeg møtt av en tilsynelatende fornøyd sort og hvit Cocker Spaniel som tasser ut av klinikken. Den blir så løftet og trygt plassert i bilen av sin eier. PetVett har et stort lokale her i Sandvika, og hele to deler av klinikken er viet til deres dyrebutikk. Innsiden av klinikken er godt opplyst og det lukter klor i lokalet.

Der Groruddalen dyreklinikk tar 650 kroner for en vanlig helsekonsultasjon for hund og katt, tar PetVett Sandvika 799 kroner for samme sjekk. Flere veterinærer og dyrepleiere er ansatt ved klinikken, sammen med egen kiropraktor, akupunktør og kirurg for dyrene som kommer dit. Dyreklinikken har, i tillegg til generelt dyrlegeutstyr, en operasjonssal, et laboratorium, et oppvarmet innendørs svømmebasseng og en vanntredemølle.

Prissjekk

Her er en tabell som viser kostnader per behandling hos forskjellige dyreklinikker i Oslo-området:

TabellPrisoversikt: Dette er en oversikt over prisene på standardbehandlinger på forskjellige dyreklinikker i Oslo og omegn.

 

 

 

Emneord: