Lover lite støy fra Øya

Øyafestivalen skal i år flyttes til Tøyenparken. Det nye festivalområdet vil berøre flere enn tidligere, men pressesjef Prangerød mener det blir uproblematisk.
Mandag, 24 mars, 2014 - 15:57


­

Når Øyafestivalen flyttes til det nye festivalområdet i Tøyenparken i sommer, blir det ikke langt fra scene til nærmeste nabo.

– Vi har så vidt startet dialog med de borettslagene som blir mest berørt. For oss er det viktig å kunne besvare spørsmål og komme med nødvendig informasjon til de som trenger det. Vi håper jo på begeistring! sier pressesjef i Øyafestivalen, Jonas Prangerød.

Han forteller at de allerede har merket nysgjerrighet hos flere naboer.

– Vi skal jo stenge Finnmarksgata for trafikk, så 20-bussen må kjøre alternativ rute den perioden Øyafestivalen pågår. Naturligvis er det mange naboer som lurer på hvordan man skal kunne bevege seg i nærområdet sitt.

Selve trafikkplanleggingen er det Ruter og Oslo kommune som skal stå for. Likevel ønsker Prangerød at Øyafestivalen skal kunne være formidler av informasjon.

Mye lyd

Selv om festival er mest moro, forbindes det også med høy lyd. Og det er ikke til å komme bort fra at reaksjonene vil være varierte for de som bor nærmest.

– Vi har i flere år drevet støymålinger på vår festival, og holder oss innenfor de reglene som er gitt. Dette vil vi fortsette med - ikke minst nå. Det er flere som bor tettere på området nå enn tidligere, og vi ønsker ikke å lage unødige komplikasjoner for naboene. Dette skal være en opplevelse for naboene, og en god erfaring for oss.

Prangerød forteller at flere brikker er på plass for årets festival, men at de er langt fra ferdige.

Markant annerledes - samme stemninga

Øyafestivalen skal prøve å ivareta den samme festivalopplevelsen, selv om de bytter område.

– Det er naturlig nok mye som er annerledes i år, men vi prøver å bevare den samme stemninga som vi har hatt, sier Prangerød.

– Vi kan begynne med det som er likt som før: Vi har fortsatt nærheten til byen. Det er viktig for oss av flere grunner. Mange av våre besøkende bor i Gamlebyen, på Grønland, Tøyen, Grünerløkka og i områdene rundt. De skal bo tett på festivalområdet. Det skal også være lett å komme seg til klubbene i sentrum som fortsetter etter endt festival klokka elleve.

Prangerød understreker dog at det er befriende å kunne befri seg fra gamle tanker og starte med blanke ark i et område som er markant annerledes.

– Tøyenparken er mer kupert enn Middelalderparken, og det vil kanskje utgjøre den største forskjellen. Blant annet vil hovedscenen få naturlig amfi, med beliggenhet nederst i en bakke hvor publikum vil få god oversikt over scenen. Slikt gjør at vi i Tøyenparken vi få større kapasitet enn vi har hatt tidligere. Vi kommer likevel ikke til ­å øke besøkstall i år, men vi vil vurdere det til neste år.

Prangerød forteller at de håper på å få etablert kontakt med de nærmeste borettslagene innen månedsskiftet, og at den viktigste informasjonen for naboer skal være tilgjengelig på nett før påske.

Se den nye Øya

I denne videoen kan du se hvordan Øyafestivalen er planlagt for nytt område i Tøyenparken i Oslo.

Emneord: